Jump to content

LP-koncert jövő tavasszal a Budapest Sportarénában

2023. 10. 11. 20:41

Új albuma, a Love Lines turnéja keretében ismét koncertet ad Magyarországon LP. A világhírű amerikai énekes-dalszerző 2024. március 7-én a Budapest Sportarénában lép fel.

LP (Laura Pergolizzi) erős érzelmi töltésű popdalaival lett népszerű, ehhez párosul erőteljes énekhangja, a társadalmi konvenciókat felrúgó attitűdje és intelligenciája. Új, sorrendben hetedik albuma, a Love Lines szeptember 29-én jelenik meg - közölte a szervező Live Nation csütörtökön az MTI-vel.

A szerelem és az önfeláldozás témáját a középpontba állító dalait világszerte már több mint 3 milliárd alkalommal streamelték, Lost on You című száma elképesztő magasságokba jutott, ukulelés hangszerelései védjegyének számítanak.

A 2000-es évek elején jelentek meg első, merész anyagai, amelyek nem hoztak sikert, előadói képességei révén azonban lemezkiadói szerződést kötött, és olyan előadóknak írt dalokat, mint Rihanna, Cher, a Backstreet Boys, Céline Dion vagy Christina Aguilera.

2014-ben már saját anyagaival, a Forever For Now című albummal, és főleg az áttörést hozó Into the Wild című kislemezzel keltett komoly figyelmet. Sokan először egy televíziós reklámban hallották, és elkezdtek keresgélni az interneten, hogy megtudják, ki is ő.

A nemzetközi siker következő lemezénél, a 2016-os Lost on You-nál jött el: a tizennyolc országban listavezető címadó folkballada mellett az album nyitószáma, a Muddy Waters is nagy sláger lett. Következő, 2018-as Heart to Mouth című lemezéről a Recovery és a Girls Go Wild került a legtöbbet játszott rádiós slágerek közé.

A Los Angelesben élő LP több mint 25 milliós havi hallgató- és nézőszámot tudhat magáénak, koncertjei telt házzal futnak, több mint százötven városban lépett fel eddig.

LP eddig kétszer (2018-ban és 2020-ban) járt Magyarországon, mindkét alkalommal a Budapest Parkban.

(Forrás: kulturmozaik.co.hu;MTI | Kép: pixabay.com)