Jump to content

Európai turnéra indul novemberben Azahriah

2023. 06. 10. 12:32

Hat országot érintő európai turnéra indul novemberben Azahriah – közölte az énekes-dalszerző menedzsmentje csütörtökön.

Közleményük szerint a koncertsorozat november 2-án kezdődik Bécsben, és november 12-én fejeződik be Párizsban. Az állomások között lesz még Prága, Varsó, Berlin, Manchester és London.

Mint írják, a turnén Azahriah Európa-szerte megmutathatja, ami már tavalyi nagyszínpados koncertje során a Szigeten is kiderült: zenéje nyelvi és országhatárokon átívelő produktum, amely bárhol képes megmozgatni a közönséget.

Pár hete megjelent nagylemezén, a Mementón a karibi Queen Omega az egyik közreműködő, a Four Moods 2 című szám „a tökéletes példája annak, hogy Azahriah művészi nyelve univerzális” – emelik ki a közleményben. Azahriah lépett már fel külföldön: a hollandiai Eurosonic fesztiválon – Magyarország képviseletében – élő show-val mutatkozott be.

A 21 éves Azahria youtuberként kezdte pályafutását, énekesként és dalszerzőként 2021-ben lépett először színpadra. Az év novemberében nyert az MTV EMA helyi előadó kategóriájában, és a OneRepublic előzenekaraként színpadra állhatott a Hősök terén.

Mára az egyik legfelkapottabb magyar előadóvá vált, tavaly és idén is telt házas koncertet adott a Budapest Parkban, és idén tavasszal megtöltötte a Papp László Budapest Sportarénát is.

(Forrás: kulturmozaik.co.hu;hirado.hu | Kép: pixabay.com)