Jump to content

Hajóról szól majd a rádió

2021. 04. 11. 08:52

A Kunigunda útjáról átköltöztetik az A38 Hajóra a Petőfi rádiót, amelynek főszerkesztője a későbbiekben Béli Ádám színész-műsorvezető lesz. Azt még nem tudni, ki lesz a zenei szerkesztő. A Telex egy kiszivárgott belső levelezésre hivatkozva írja, hogy a Petőfi rádió teljes tartalmi megújulására 2022. január 1-ig kell várni.

A levél tanúsága szerint Demeter Szilárd miniszteri biztos, a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója a Magyar Zenei Menedzserek Egyesületével (ZEME) tartott megbeszélést, ahol a többi között megállapodtak abban, hogy létrejön a Petőfi Könnyűzenei Központ, amely négy igazgatóságból fog állni, és az egészet Horváth László, a Fonó vezetője fogja irányítani.

Arról egyelőre nincs információ, hogy a gyakorlatban hogyan valósul meg a költözés. A hajón egyébként szaktudás és technika van már, hiszen a Petőfi TV adásait régóta az A38-ról sugározzák. Felmerült az is, hogy a hajót a Petőfi híd lábától leúsztatják a Hajógyári-sziget Vizoviczki-birodalomként is elhíresült, évek óta kihasználatlanul álló részére. Ez technikailag ugyan megoldható, mert a hajó nincs lebetonozva.

Demeter Szilárddal az Index nemrég készített nagyinterjút, amelyben a PIM főigazgatója a többi között arról is beszélt, mi lesz a Hajógyári-szigettel, a Zichy-kastély óbudai projektjével, valamint arról is, hogyan akarja a magyar könnyűzenét felvirágoztatni.

(Forrás: index.hu / fotó: pixabay.com)