Jump to content

A híres zenész ismerte a tűzben meghalt magyar lányt

2018. 11. 25. 23:47

Néhány hónapja még a család kertjében játszotta a dalait a magyar énekes.

A Quimby énekese, Kiss Tibor a zenekar Facebook-oldalán emlékezett meg a kaliforniai tűzvészben elhunyt magyar lányról, akit személyesen is ismert.

Elsőként a Külföldi Magyar Cserkészszövetség írt arról a közösségi oldalán, hogy a San Francisco-i cserkészcsapat fiatal őrsvezetője vasárnap hajnalban tragikus körülmények között életét vesztette, miután kigyulladt a házuk Orindában.

Az amerikai sajtó beszámolója szerint a tűzoltókat hajnali négy órakor riasztották, hogy egy ház kigyulladt a településen. Mire a helyszínre értek, ketten ki tudtak menekülni, de a 16 éves lány nem, és a helyszínen meghalt. Szülei lapinformációk szerint nem voltak otthon, amikor a tragédia történt

"Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Gerő Luca, a San Francisco-i cserkészcsapat fiatal őrsvezetője, vasárnap hajnalban tragikus körülmények között életét vesztette tűzvészben, Orinda, California-ban. Gyászolják szülei, Pigniczky Réka és Gerő Barnabás, valamint testvérei, Jolán és Lukács, számos rokon, barát és cserkésztestvér. A tragédia következményében a ház teljesen leégett, ehhez szervez gyűjtést a család baráti köre. Aki megteheti, kérjük adakozzon." - írta a Külföldi Magyar Cserkészszövetség.

A Quimby frontembere posztjában leírja: jól ismerte a családot, néhány hónapja még a kertjükben játszotta a dalait, így mélyen megrendült a tragédia után.

Az énekes így emlékezett zenekara oldalán:

"Ritkán rendít meg ennyire mélyen tragédia. Elszomorít, felkavar és hosszan elgondolkodtat. Nem csak azért, mert pár hónapja még többek között Quimby dalokat játszottam a Pigniczky család kertjében, majd ott aludtam a házukban hatodmagommal vendégként, hanem mert Réka a magyar kultúra önkéntes kaliforniai nagyköveteként közösséget tart össze, promótál, finanszíroz. Legyen szó filmről, színházról, zenéről vagy költészetről, egy szóval pusztán szeretetből életeben tartja a magyar kultúrát Amerikában" - olvasható a közösségi oldalon megosztott bejegyzésben.

 

(Forrás: szeretlekmagyarország.hu / fotó: pixabay.com)