Jump to content

Gene Simmons levédetné az ördögvillát

2017. 06. 14. 11:41

Gene Simmons, a Kiss zenekar magyar származású basszusgitáros-énekese, nagybani platformcipő-tulajdonos és hivatásos vérköpő rockzenész úgy gondolta, ideje tenni valamit az ellen, hogy az emberek csak úgy, minden további nélkül ördögvilláznak metálkoncerteken, és le akarja védetni a mozdulatot.

Simmons azt állítja, hogy a jellegzetes gesztust a világ a Kissnek köszönheti, és ugye ő nemcsak szájkaratézni szokott, így be is adta a védjegykérelmet az amerikai védjegyhivatalba. Simmons azt állítja, hogy zenekara 1974-es, Hotter Than Hell turnéjának egyik állomásán, november 14-én mutatta fel először a legendás ördögvillát, és azóta mindenki őt másolja.

A kézjel egyébként az amerikai siketnyelvben a "szeretlek" megfelelője, de ez Simmonst annyira nem zavarja, sőt, az is kifejezetten idegesíti, hogy egyesek nem is megfelelően használják, hiszen nem úgy kell, hogy a feltartott mutató- és kisujj között behajlított két közéőső ujjunkra RÁHELYEZZÜK A NAGYUJJUNKAT, úgy csak a tudatlan tahók csinálják. A hivatalhoz beadott kérelemben Simmons pontosan, szabatosan leírja, mit védet le:

"A jel mutatásához a mutató- és a kisujjat függőlegesen felfelé kell kinyújtani, a nagyujj velük merőleges, de nem behajlított, hanem kifelé mutat."

A jónép persze nem örül, hogy Simmons, aki zeneileg értékelhetőt már elég régóta nem tett le az asztalra, ilyen faszságokkal idegesíti őket, és rámutattak, hogy a Beatles 1966-os Yellow Submarine/Eleanor Rigby kislemezén Lennon is mutatta a jelet, a Kiss meg ugye ekkor még a fasorban sem volt. Mások a klasszikus eredettörténetet tartják szentnek (mi is), azaz azt, ami szerint a kézmozdulat az ördög jele, és a legendás Ronnie James Diót ijesztgette vele a nagyanyja kiskorában, ő meg 1979 óta mutogatja koncerteken.

(Forrás: index.hu)