Jump to content

Ennyi élő legenda még nem lépett fel egy színpadon

2016. 04. 18. 13:42

Az évszázad nosztalgiakoncertje érlelődik Amerikában: ha nem csúszik közbe valami hiba, egy rendezvényen léphet föl a Rolling Stones, Bob Dylan, Paul McCartney, Neil Young, a The Who és Roger Waters, a Pink Floyd egykori alapítója.

A rock and roll nagy öregjeit a dél-kaliforniai sivatagban hoznák össze az éppen most zajló Coachella fesztivál szervezői. A Los Angeles Times szerint a tárgyalások már a finisben vannak, így hamarosan megtehetik a nagy bejelentést. A rendezvényt idén októberre tervezik és mindössze három napig tartana.

Ez azért is lenne egészen kivételes, mert a hat legendás formáció még sosem lépett fel közös rendezvényen, sőt a 60-as évek két legmeghatározóbb dalszerzőjének tartott Paul McCartney és Bob Dylan is valahogy mindig elkerülték egymást az utóbbi 50 évben.

Megismételhetetlen lenne: „Sok szempontból lenne különleges, ha ez összejönne.Talán soha többé nem lesz lehetőség egy ilyen műsor megtekintésére. Régóta nem vártam ennyire rendezvényt, mint ezt”– mondta lelkesen Elliot Roberts, Neil Young veterán menedzsere.

Utolsó utáni valcer

Ha mindez összejönne, csakis a The Band 1978-ban megrendezett legendás búcsúkoncertjéhez lenne fogható, amelyet Az utolsó valcer című film örökített meg, és Bob Dylantől Eric Claptonig, Joni Mitchelltől Van Morrisonig mindenki ott volt, aki számított a 60-as évek rock and rolljában. A fináléban például mindenki felment a színpadra, hogy közösen játsszák el Dylan I Shall Be Released című dalát: