Jump to content

Sanzonok Budapesten

2016. 01. 06. 11:00

Üdvözöllek az én valóságomban – hangzik ZAZ sora a Je veux (azaz Akarom) című dalában, amelynek 2010-es megjelenésével egy csapásra felkeltette a zenésztársadalom és a hallgatóság figyelmét. Slágere három országban listavezetővé vált, és a rajongók azóta folyamatos figyelemmel kísérik munkásságát. Február tizenharmadikán a magyar közönség is találkozhat vele.

Az énekesnő kezdeti sikere után 2014-ben egy feldolgozásokat tartalmazó lemezt adott ki, Paris címmel. Az albumon olyan francia klasszikusok dalait gondolta újra, mint Edith Piaf – a feldolgozások közül is felcsendül majd néhány a februári koncerten. Isabelle Geffroy zenéjét (ez ZAZ eredeti neve) a hallgatók szerint az teszi igazán izgalmassá, hogy finoman vegyíti a dzsessz és a sanzonok hangzásvilágát. Az „Aux Champs Elysées” sor az ő szájából is legalább olyan meggyőző, mint Joe Dassin előadásában, de amíg az eredeti előadó harminchat éve halott, ZAZ épp idén tölti be a harminchatot – nem csak az izgalmas, hogy a halál és a születés dátuma egybeesik, de ez biztosít minket afelől is, hogy idén ZAZtól könnyedén meghallgathatjuk a dalt. Csupán el kell mennünk a Tüskecsarnokba február második szombatján.

A helyszín külön említést is érdemel. Azt már megszokhattuk, hogy sportcsarnoknak szólítanak egy leginkább koncertteremnek nevezhető létesítményt, viszont az, hogy a hely fő profilja valóban a sportközpont-lét legyen két koncert között, már kevésbé magától értetődő. Színházi előadások, kiállítások, koncertek és sportversenyek váltják egymást a Tüskecsarnokban – de nem kell aggódni az izzadságszag miatt! A férfi kosárlabda magyar kupát csak a koncert után egy héttel rendezik.

 

gL

 

(Forrás: kulturmozaik.hu; fidelio.hu/Fotó: francerocks.com)