Jump to content

Budapest Voices: kész az ötödik klip, koncert is lesz

2015. 05. 26. 14:03

Elkészítette ötödik videoklipjét tavaly megjelent lemezéről a Budapest Voices. A csapat különleges technikát, fényfestést alkalmazott, a motívumot zseblámpával rajzolták meg előre. A népszerű, 14 tagú énekegyüttes legközelebb június 12-én az óbudai Kobuci Kertben lép fel.

A Budapest Voices Alternatívák címmel tavaly ősszel jelentette meg bemutatkozó albumát, amelyen az elmúlt két évtized hazai alternatív színterének fontos zenekarai előtt tisztelgett feldolgozásokkal. A korábbi négy klipben a Tankcsapda, a Quimby, a Kowalsky meg a Vega, illetve a Kispál és a Borz egy-egy dalának átértelmezését filmesítették meg, a legfrissebb videó a Magashegyi Underground Metróhuzat című dalára készült.
"Sok mindenen múlik, mi alapján döntünk egy szám feldolgozása mellett, a döntő a dalszöveg és a zenei hangulat" - fogalmazott Warnusz Zsuzsa.
Lajtai Kati, a Budapest Voices egyik szopránja kiemelte: bár sok a cappella csapat létezik Magyarországon, ők mindenképpen különböznek a többitől abban, hogy produkciójukban látszólag távoli műfajok találkoznak, egy rockdal csak emberi hangokon megszólalva új értelmet kap. "A dalok általában pozitív életérzést árasztanak" - tette hozzá. A Budapest Voicesban a művészeti vezető mellett nyolc lány, négy fiú és egy dobos szerepel. A csapatot nemcsak a közönség, hanem a szakma is jól fogadja, ezt mutatja, hogy Fonogram-díjra is jelölték őket az év hazai kortárs szórakoztatózenei albuma vagy hangfelvétele kategóriában. A zenekar legközelebb június 12-én az óbudai Kobuci Kertben lépnek fel, ahol egy bolhapiac keretében a csapat tagjai által tervezett kézműves termékeket árulnak jelképes összegért. A befolyt összegből a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesületet támogatják.

(Forrás:kulturmozaik.hu;mti/Fotó:dalok.hu;langologitarok.hu)