Jump to content

Magyarországra jön az Imagine Dragons

2015. 04. 29. 12:16

Budapesten is fellép napjaink egyik legsikeresebb amerikai alternatív rockcsapata, az Imagine Dragons. A Las Vegas-i négyes ősszel kezdődő európai turnéja keretében 2016. január 20-án a Papp László Budapest Sportarénában mutatja be friss albuma dalait.

Az Imagine Dragons tavaly a Sziget fesztiválon remek koncertet adott, a kedvező kritikák között szerepelt például, hogy "a koncertjüket receptre kellene felírni mindenkinek".
A zenekar 2008-ban alakult Las Vegasban. A 2012-ben megjelent első album, a Night Visions (rajta a Radioactive-vel, az It's Time-mal, a Demonsszal és az On the Top of the Worlddel) 2. lett az amerikai és az angol slágerlistán, a Billboard év végi listáján pedig a legjobb rock produkciónak választották. Az idén februárban kijött második lemez, a Smoke + Mirrors (a nagy rádióbarát sláger az I Bet My Life) Amerikában és az Egyesült Királyságban is felkúszott a listák élére. A csapat Grammy-díjat kapott a legjobb rockelőadás kategóriában, a Billboard Music Awardsból pedig ötöt is begyűjtött.
Az együttesben napjainkra csak egy alapító tag, az énekes Dan Reynolds maradt, gitáron Wayne Sermon, basszusgitáron Ben McKee, a dobokon Daniel Platzman játszik. Az Imagine Dragons mostanra több mint 24 millió kislemezt és 6 millió albumot adott el világszerte.
Tavaly januárban a European Festival Awards díját is megkapta a zenekar; az elismerést a Sziget fesztivál akkori programigazgatója, Szép Fruzsina adta át az év befutója kategória nyertesének.

(Forrá:kulturmozaik.hu;mti/Fotó:digitalspy.com)