Jump to content

Gary Moore-ra emlékezneka z A38-on

2015. 04. 01. 12:10

Négy éve hunyt el Gary Moore a gitárlegenda. A zenész tiszteletére az A38 Hajó egy emlékestet rendez, melyen külföldi és magyar zenészek is fellépnek, többek között Moore testvére is.

A pénteken, immáron negyedik alkalommal megrendezett esten a fellépő zenészek felelevenítik a legendás ír gitáros ismertebb és ritkábban feldolgozott dalait, valamint Gary Moore zenéje által ihletett saját szerzeményeket is játszanak. Az esten fellép Gary Moore testvére, a szintén ismert gitáros Cliff Moore is, akit a Lőrincz Viktor és Borbély Zsolt alkotta ritmusszekció kísér. A trióhoz csatlakozik a Run For Power nevű Gary Moore-emlékzenekar két tagja - az alapító gitáros Vámos Zsolt és a billentyűs Szebényi Dániel -, valamint néhány dal erejéig a paksi Gastroblues Fesztiválon feltűnt fiatal énekesnő, Pintér Petra is.

A külföldi zenészek sorát gyarapítja az angol énekes-gitáros Harrisen Larner-Main, valamint a Finnországból érkező Ben Granfelt, a legendás Wishbone Ash és a Leningrad Cowboys zenekarok tagja is, akit Fekecs Ákos dobon, Szentgallay György basszusgitáron, valamint Harmati Máté billentyűs hangszereken fog kísérni. A három magyar zenész egyúttal tagja a fiatal gitáros, Somogyi Remig Szirota Jennifer énekesnővel közös új zenekarának is, amely néhány ritkábban játszott Gary Moore-dallal, illetve egy saját számával most először mutatkozik be élőben a közönségnek.

Gary Moore 2011. február 6-án hunyt el, lemezei és dalai generációkat érintettek meg. A zseniális gitáros több mint négy évtizedes pályafutása alatt a rock és blues műfajok meghatározó alakjává vált - olvasható a közleményben.

(Forrás:kulturmozaik.hu,mti/Fotó:funzine.hu)