Jump to content

Kaposváron és Miskolcon is koncertezik Vígh Andrea

2015. 02. 27. 20:40

Vigh Andrea hárfaművész, a Zeneakadémia rektora Budapesten, Kaposváron és Miskolcon is hangversenyt ad tavasszal.

A művésznő március 18-án a Zeneakadémia nagytermében a Manchester Camerata oldalán lép színpadra Elgar Sospiri (Sóhajok) című művének szólistájaként Takács-Nagy Gábor vezényletével. A koncert másik szólistája Várdai István lesz, aki Haydn C-dúr gordonkaversenyét (vonószenekari változat) szólaltatja meg.

Vigh Andrea március 28-án Kaposváron lép színpadra, ahol Mozart C-dúr fuvola-hárfa kettősversenyét mutatja be Drahos Bélával. A hangversenyt a januárban újjáalakult székesfehérvári Alba Regia Szimfonikus Zenekar adja Drahos Béla művészeti vezető 60. születésnapja alkalmából a fuvolaművész-karnagy szülővárosában.

Április 9-én Miskolc következik, ahol a Zenepalota Bartók-termében újfent felcsendül Mozart kettősversenye Vigh Andrea és Drahos Béla előadásában, ezúttal a Gál Tamás vezényelte Miskolci Szimfonikus Zenekar közreműködésével. A koncerten Vigh Andrea Debussy Két tánc (Danse sacrée et danse profane) című művét is előadja, Bach népszerű h-moll szvitjében pedig, amelyben a szerző a continuóval ellátott vonós együttes élére szólófuvolát rendel, Drahos Béla játéka csendül föl.

Vigh Andrea Liszt-díjas hárfaművész 1996 óta tanít a Zeneakadémián, 2013 novemberétől a Zeneakadémia rektora. Pályája során pódiumra lépett egyebek mellett a Salzburgi Ünnepi Játékokon. 1993 óta évente ad szólóestet a Zeneakadémián. A walesi, az arles-i, a belgrádi, a gödöllői, a szegedi nemzetközi hárfaverseny zsűrijének tagja, a Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztivál alapítója és művészeti vezetője.

További érdekességeket talál, ha Facebook oldalunkra kattint.

(fotó: fidelio.hu, forrás: MTI)