Jump to content

Egy izraeli hacker szivárogtatta ki Madonna dalait?

2015. 01. 22. 16:30

Az izraeli rendőrség szerdán letartóztatott egy 39 éves izraeli férfit, akit Madonna dalainak kiszivárogtatásával vádolnak.

Egy valóságshow egykori résztvevője törhette fel az énekesnő kiadás előtt álló dalait tartalmazó számítógépet. A férfi a vádak szerint több más zenész dalait is ellophatta és feltöltötte a világhálóra.

Az izraeli rendőrség internetre szakosodott egységének több hónapos titkos nyomozása vezetett a tel-avivi bűnös nyomára. A gyanúsított leghíresebb áldozata Madonna volt, akinek több demófelvételét kiszivárogtatta és hozzáférhetővé tette az interneten még megjelenésük előtt.

A vizsgálatot Guy Oseary-nek, Madonna izraeli születésű menedzserének panasza nyomán indították meg. Egy izraeli internet-szakértő New Yorkba utazott, ahol az énekesnő számítógépének tanulmányozása után megállapította, hogy valóban Izraelből hackelték meg a számítógépet.

Később tovább szélesedett az izraeli bűnöző bűnlajstroma több más nemzetközileg ismert művész alkotásainak ellopásával. A rendőrök átkutatták a gyanúsított otthonát és lefoglaltak több számítógépet és adattároló eszközt.

Madonna megjelenés előtt álló Rebel Heart című albumának tizenhárom félkész dalát december közepén töltötték fel ismeretlen tettesek illegálisan az internetre, ami annyira kihozta sodrából az énekesnőt, hogy első felindulásában „művészi megerőszakolásnak”, „a terrorizmus egyik formájának” nevezte a kiszivárogtatást a közösségi médiában.

További érdekességekért kérjük, keresse fel Facebook oldalunkat!

(fotó: news.com.au, forrás: MTI)