Jump to content

Ma kezdődik a III. Zsidó Filmfesztivál

2014. 11. 20. 10:02

Ma kezdődik a III. Zsidó Filmfesztivál a Művész moziban. A vasárnapig tartó programsorozat megnyitóján átadják a Margitai Ági emlékére dedikált mozi-széket is. A fesztivál programjába több mint két tucat film került be: játékfilmek mellett dokumentum- és kisfilmeket láthat a közönség.

A fesztivált György Péter, az ELTE Művészetelméleti és Médiakutatási Intézetének igazgatója nyitja meg. A megnyitón átadják a közelmúltban elhunyt Margitai Ági emlékének dedikált mozi-széket, amely a vetítések után a Bálint Házba kerül át.

A fesztiválon láthatja mások mellett a közönség A Gett – Viviana Amsalem pere című filmet, amelyben egy válni készülő izraeli nő harcol jogaiért egy férfiak uralta világban. Ronit és Shlomi Elkabetz alkotása a jeruzsálemi filmfesztiválon a legjobb filmnek járó díjat és a közönségdíjat is elnyerte.

A kísérőprogramok között szerepel a Dazoo.commal közösen meghirdetett rövidfilm-pályázat, a Hosszúlépés címmel indított városi sétákon pedig forgatási helyszíneket is felkereshetnek az érdeklődők.

A részletes program a www.zsifi.org honlapon érhető el.

(fotó: nepszava.com, forrás: MTI)