Jump to content

Steve Carellt is díjazzák Santa Barbarában

2014. 11. 17. 17:12

Az év előadója címmel tüntetik ki Steve Carellt a Santa Barbara Nemzetközi Filmfesztiválon február 6-án. Ugyanitt Michael Keaton Modern Mester díjat vehet át.

A színész az elismerést a Foxcatcher című filmben nyújtott alakításáért kapja, melynek rendezője Bennett Miller volt. A Fesztivál főrendezője, Roger Durling így nyilatkozott Carellről: „Sok-sok éven át megnevettetett minket a csodás komikusi tehetségével, de idén a hatásköre és a művészete mélyebbre hatol a Foxcatcherben nyújtott alakításával. Felismerhetetlen, mind fizikálisan, mind érzelmileg.”

Steve Carell 1991-ben debütált a mozivásznon a Huncutkával. Később többek között olyan filmekben játszott, mint a 40 éves szűz, a Család kicsi kincse és az Őrült, dilis, szerelem, mostani filmjében azonban új szerepkörben tűnt fel.

Az év előadója címmel tavaly Cate Blanchett-et, 2013-ban pedig Jennifer Lawrence-t tüntették ki. A Santa Barbara Fesztivál január 27-től február 7-ig tart, a díjátadót az Arlington Színházban tartják február 6-án. A rendezvény most ünnepli harmincadik évfordulóját, így a korábbi évekhez képest 200-zal több filmet és programot kínál a résztvevőknek.

(fotó: abcnews.go.com, forrás: variety.com)