Jump to content

Streamingel a Madách is

2020. 05. 17. 12:28

Színészpárok játsszák az előadásokat, az ő otthonukból közvetítenek majd élőben. 

Élő bemutató sorozatot indít az interneten a Madách Színház - jelentette be Szirtes Tamás igazgató.

A színház oldalán megjelent közleményben azt írja, a koronavírus megfosztotta a színház kedvelőit a legnagyobb varázstól, a közös élménytől, amit a színészek és a közönség egy időben és egy térben, egyszerre élnek át.

A Madách Színház ezért új műfajt teremt, és Magyarországon elsőként élő színházi bemutatókat és előadásokat tartanak majd az interneten keresztül videó formájában.

A céljuk az, hogy rendhagyó körülmények között teremtsék meg az élő előadás izgalmát, és valóságos színházi élményt nyújtsanak ebben a helyzetben is.

"A bemutatókhoz színészpárokat kérünk fel. Az élő adást az Ő otthonukból sugározzuk. A nézőket a forma adta lehetőségeken belül „együtt játszásra” szeretnénk bíztatni: tekintsék saját nappalijukat nézőtérnek, adják meg maguknak az otthonukból való virtuális kimozdulásban a színházi élményt, öltözzenek fel, mintha színházba mennének és akár koccintsanak egy pohár pezsgővel az előadás előtt, után (vagy közben, ha úgy hozza a kedvük). Na és persze kapcsolják ki telefonjaikat" - részletezte Szirtes Tamás.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu / fotó: pexels.com)