Jump to content

Az Opera megtartja a Billy Elliot 29 előadását

2018. 06. 17. 09:32

A Magyar Állami Operaház megtartja Billy Elliot című produkciójának 29 előadását, a június-júliusra tervezett 44 alkalomból 15-öt törölni volt kénytelen a sajtóvita nyomán visszaesett érdeklődés miatt - közölte Ókovács Szilveszter csütörtökön az MTI-vel.

A főigazgató közleménye szerint az érdeklődők még több mint 20 előadásra válthatnak jegyet, akár a csütörtöki napra is, hiszen kedd óta napi két előadásban látható a darab.

"Egyes bennünket támadó portálok tájékozatlansága, szándékos félrevezetési kísérlete és hamis információinak cáfolataként csak hivatalos lapunkat, a www.opera.hu oldalt ajánlhatjuk, ahol minden előadás értékesítési helyzetére rálátnak a kedves látogatók, és természetesen vásárolhatnak is" - fogalmaz Ókovács Szilveszter utalva az interneten megjelent hírekre.

Mint írja, a szakmai gyakorlat szerint minden előadás emeleti szektorai zárva vannak - tehát még nincsenek eladva -, azokat akkor nyitják meg, ha az előadások földszinti, a színpadra jó rálátást kínáló helyei már elfogytak.

A Billy Elliot-produkció két éve megy, eddigi 90 előadását 101 ezren látták.

(Forrás: MTI | kep: opera.hu)