Jump to content

Elton John Az ördög Pradát viselből készít musicalt

2017. 01. 30. 08:47

Sir Elton John Az ördög Pradát visel-ből készíti legújabb musicaljét Paul Rudnick drámaíróval együtt.

A Broadway-változat egyszerre fog támaszkodni Lauren Weisberger könyvére, és a 2006-os, óriási sikert hozó filmadaptációra, amelynek Meryl Streep és Anne Hathaway volt a főszereplője.

Elton John közleményében azt írta, hogy a projekt nagyon izgalmas, és óriási rajongója mind a könyvnek mind a filmnek,a divatról már nem is beszélve.

Az ördög Pradát visel filmváltozatában Meryl Streep egy divatmagazin zsarnoki vezetőjét alakítja, míg Anne Hathaway a gyakornokát, akinek megkeseríti az életét. A film váratlanul jól szerepelt a mozikban, és egy ideig még arról is szó volt, hogy folytatást készítenek hozzá.

A színpadi verzió ötlete már 2015 óta érlelődik a Fox Stage Productions berkeiben – írja a Guardian. Ezt a céget 2013-ban kifejezetten azzal a céllal hozták létre, hogy a Fox stúdió filmjeiből musicaleket készítsenek.

Popkarrierje mellett Elton John nevéhez már több nagysikerű musical fűződik: 1998-ban az Oroszlánkirály-ért Tony-díjra is jelölték, amelyet két évvel később az Aidá-ért meg is nyert. Legutóbb, 2009-ben pedig a Billy Elliot musicalváltozatához komponált zenét.

(Forrás: theguardian.com)