Jump to content

Muri Enikő és Vágó Bernadett alakítja Esmeraldát a Szegedi Szabadtéri Játékokon

2017. 01. 14. 17:34

Muri Enikő és Vágó Bernadett alakítja Esmeraldát a Szegedi Szabadtéri Játékok idei musicalbemutatóján A Notre Dame-i toronyőrben - tájékoztatta a fesztivál sajtóreferense pénteken.

Fábián Barbara közölte, óriási lelkesedés előzi meg A Notre Dame-i toronyőrt, a Szegedi Szabadtéri Játékok és a Budapesti Operettszínház közös musicalbemutatóját. A Kerényi Miklós Gábor rendezésében színpadra kerülő darab hat augusztusi előadására a jegyek fele már elkelt.

A címszereplő Veréb Tamás partnerei Muri Enikő és Vágó Bernadett lesznek, akik megszemélyesítik a gyönyörű és kedves, csábító táncával mindenkit az ujja köré csavaró cigánylányt.

Enikő évek óta fontos és közönségkedvenc szerepeket játszik az Operettszínházban, alakította már többek közt a Ghost, az Elfújta a szél, a Fame és a Szép nyári nap főbb karaktereit. Ahogyan Veréb Tamást is nagyon szeretik a nézők például a Mozartban és a Rómeó és Júliában játszott karaktereiért - idézi a közlemény a rendezőt.

Vágó Bernadett évek óta meghatározó, szeretett tagja az Operett társulatának - pár hónappal ezelőtt már A Notre Dame-i toronyőr dalszövegírójának is bemutatkozhatott, amikor Stephen Schwartz Magyarországon járt. Az Oscar-díjas szerző ámulva hallgatta előadását. Szinte evidens, hogy őt is kiválasztották Esmeralda szerepére, hiszen korábban számos hősnő hangját adta klasszikus Disney-filmekben - fogalmazott Kerényi Miklós Gábor.

A darabot még sosem láthatta a közönség Magyarországon. Különleges lesz a szegedi dóm előtt tartott bemutató, hiszen első alkalommal adják elő olyan környezetben - egy monumentális székesegyház előtt -, mely megidézi a világhírű francia katedrálist is.

(Forrás: kulturmozaik.hu)