Jump to content

A dzsungel könyve 1100. alkalommal

2016. 01. 20. 10:06

Ezeregyszázadik előadását láthatja a közönség január 28-án A dzsungel könyve című darabnak, amelyet éppen 20 éve állított színpadra Hegedűs D. Géza a Pesti Színházban.

A Békés Pál szövegkönyve alapján Dés László zeneszerző és Geszti Péter szövegíró által írt darabot 1996. január 28-án mutatták be először a Pesti Színházban. Az előadás már rekordot döntött, hiszen ez az első olyan magyar zenés játék, amely ugyanazon a játszóhelyen, ugyanabban a rendezésben túllépte az ezres előadásszámot - írja szerdai közleményében a színház.

A szereplők bőrébe a két évtized alatt számos színész bújt bele Kútvölgyi Erzsébettől, Gryllus Dorkán, Reviczky Gáboron és Szervét Tiboron át Oroszlán Szonjáig, ma pedig mások mellett Józan László, Majsai-Nyilas Tünde, Karácsonyi Zoltán, Puzsa Patrícia, Fesztbaum Béla, Lázár Balázs, valamint a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói, Medveczky Balázs és Ember Márk látható a színpadon.

A kezdetektől fogva játszik azonban a darabban Borbiczki Ferenc és Méhes László, akik a két évtized alatt egyszer sem hiányoztak, így január 28-án 1100. alkalommal bújnak Akela és Ká bőrébe.

A 20 év alatt a produkcióban 2200 banán és 4400 alma fogyott el, évente háromszor renoválták a rézből készült fejszét, az ankust, amelyet Maugli hoz el a kobrától, a színház műszaki dolgozói összesen 2200 órát töltöttek a díszlet beépítésével, és 1100-at a bontásával.