Jump to content

Novemberben érkezik a Gladiátor musical

2015. 09. 30. 16:48

2015. november 28-án és 29-én a Papp László Sportaréna szolgál a Nemzeti Lovas Színház új bemutatójának helyszínéül. Mészáros László és Galambos Attila új történelmi musicalét Pintér Tibor rendezi.

A Nemzeti Lovas Színház előadásában, Pintér Tibor rendezésében Magyarországon először bemutatott új látványelemmel, különleges színpadtechnikával, erre a produkcióra képzett mozgás–és táncművészekkel, „21. századi” gladiátorokkal elevenedik meg a 3. századi Római Birodalom az Arénában. A monumentális produkcióban valódi elefánt, 60 ló, 100 szereplő, köztük a teátrum lovas színészei keltik életre az ókori világot. Élő ének, lovas látványelemek, római harci szekerek (bigák), lovas kaszkadőr-mutatványok varázsolják vissza a közönséget Nikomédiába, a Római Birodalom keleti fővárosába.

Mészáros László és Galambos Attila musicale a cím által ígértekhez híven a Római Birodalom egyik legizgalmasabb időszakát dolgozza fel, de az azonos című filmtől teljesen eltérő történelmi figurákkal és cselekménnyel. A musical és az opera határán mozgó mű a klasszikus zenei megoldások mellett felhasználja a 20. és 21. század zenei termésének harmóniáit, zenekari és vokális effektusait – és mindazokat a hangszereket is, amelyek az elmúlt száz évben kerültek be a zenekari árokba. A hangszerelésben megjelenik egy harmadik réteg, amely a hollywoodi filmek hangulatát idézi meg a hanyatló birodalom és az ébredő kereszténység világának zenei megfogalmazásához. A Gladiátor musical története a 3. század meghatározó történelmi figuráit (Diocletianus császár, Szent György lovag) és egy elképzelt szerelmes pár sorsát mutatja be.

A produkció „koránkelő kedvezménye” keretében mindkét előadásra a jegyek 10% kedvezménnyel vásárolhatók meg 2015. szeptember 30-ig az Interticket hálózatában. Hasznos információ, hogy az előadás az egész küzdőtéren zajlik, így a 100-as és a 200-as szektorból is jól látható lesz majd a produkció.