Jump to content

A szolnoki színházban sem lesz igazgatóváltás

2015. 03. 27. 19:09

Harmadik ciklusát kezdheti meg a szolnoki Szigligeti Színház élén Balázs Péter, akit csütörtökön választott meg a város közgyűlése a teátrum élére. Balázs Péter újabb vezetői mandátuma 2015 júliusától 2019 júniusának végéig szól, a közgyűlés egyhangúlag támogatta ismételt kinevezését.

A színház vezetői munkakörének betöltésére egyedül Balázs Péter pályázott. Az igazgató a döntés után elmondta: a számos fiatal tehetséges színésszel rendelkező gárda vezetését változatlanul kihívásnak tartja és reméli, hogy újabb emlékezetes előadásokat tűzhetnek műsorukra. Kiemelte, hogy a jövőben is részt akar venni társulatával a város kulturális életében, céljuk nyitni a fiatalok felé, ehhez kérik a pedagógusok segítségét.

Balázs Péter hangsúlyozta: a színház társulatának létszáma nem fog változni. A régi-új igazgató feladata lesz a kiírás szerint a magyar és a világirodalom értékeinek bemutatása a Szigligeti Színházban. Emellett segítenie kell a kortárs szerzők műveinek színpadra állítását, a Szín-Mű-Hely nevű szobaszínházban pedig az újító kezdeményezéseknek, kamaradarabok színrevitelének, konferenciáknak kell teret kapniuk.

Balázs Péter Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt első alkalommal 2007-ben nevezték ki a szolnoki színház igazgatójává, majd 2011-ben négy évvel meghosszabbította mandátumát a közgyűlés.

További érdekességekért kérjük, keresse fel Facebook oldalunkat!

(fotó: archivum.magyarhirlap.hu, forrás: szinhaz.hu)