Jump to content

Zalán visszahelyezné színházát a kulturális térképre

2015. 03. 23. 16:05

Újrapozícionálná a Pesti Magyar Színházat a magyar kulturális életben az új igazgató, Zalán János. A teátrumot év eleje óta vezető direktor szerint ugyanis a színház jelen pillanatban nincs rajta a kulturális térképen.

Zalán János rámutatott arra, a korábbi években az előadások átlagosan egyharmad házzal mentek. Pályázatában arra vállalkozott, hogy ezt a tendenciát visszafordítsa, és növekedési pályára állítsa az intézményt, hogy az visszanyerhesse az őt megillető helyet a kulturális életben.

„A cél újból vonzóvá tenni a Pesti Magyar Színházat. Újra megnyitjuk a korábban bezárt a jegyárusító helyeket, újjászervezzük a jegyterjesztő hálózatot, és hatékonyabb marketingeszközöket vetünk be.” Az épület felújítását is tervezik és a névváltoztatáson is gondolkodnak.

Az előző igazgató, Őze Áron színészként továbbra is szerződéses munkaviszonyban van a Pesti Magyar Színházzal: a szerződésnek megfelelően az évad végéig játszhatja szerepeit. Zalán János nem sokat beszélt a lehetséges új tagokról, reményei szerint Eperjes Károly nemcsak színészként, hanem rendezőként is elfogadja majd felkérését.

A következő évadban legalább 6 új bemutatót terveznek, néhány költséges produkciót pedig ideiglenesen szüneteltetnek. Az igazgató a vezetői stábba két közvetlen munkatársat hozott: Pál Tibort és Fülöp Ildikót.

További érdekességekért kérjük, keresse fel Facebook oldalunkat!

(fotó: fidelio.hu, forrás: MTI)