Jump to content

Március végén lesz a 25. MASZK gála

2015. 03. 18. 13:32

A Thália Színház ad otthont március 30-án az idén 25 éves MASZK Országos Színészegyesület jótékonysági gálaestjének, melyen fellép Haumann Péter, Kulka János és Mácsai Pál is.

Hegedűs D. Géza, a MASZK elnöke az esemény keddi sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy ebben az évben nemcsak a szervezet 25 éves évfordulójáról, hanem a 150 éves Színház- és Filmművészeti Egyetemről is megemlékeznek, valamint felköszöntik a legidősebb élő kollégát, a 100 éves Gyulányi Eugénia Éva örökdiplomás színművészt is.

Hegedűs elmondta, hogy a hagyományokhoz híven az eseményen átadják a Gobbi Hilda-, a Soós Imre-, a Hevesi Sándor-, a Kállai Ferenc- és a Vámos László-díjakat, valamint a Szabadtéri Színházak Szövetségének Amfiteátrum-díját is.

A programban fellép Balázs Péter, Barnák László, Bercsényi Péter, Béres Ilona, Dolhai Attila, Dunai Tamás, Fehér Anna, Felföldi Anikó, Gömöri András Máté, Herczeg Tamás, Haumann Péter, Hirtling István, Janza Kata, Jordán Tamás, Keresztény Tamás, Kis Diána Magdolna, Kulka János, Mácsai Pál, Muri Enikő, Simon Panna, Szabó Dávid, Szilágyi Katalin, Szinetár Dóra, Szulák Andrea és Veréb Tamás. A színpadra áll az O.G. Juniors Akrobata Csoport, a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói, a Budapesti Operettszínház Énekkara, valamint a Budapesti Operettszínház Musical Együttese.

A hagyományosan a színházi világnap alkalmából szervezett rendezvénynek 1999-es indulása óta Budapesten kívül már három vidéki város, Kecskemét, Veszprém és Szeged színháza is helyet adott.

Az est házigazdái ebben az évben Molnár Piroska és Szombathy Gyula, konferál Földes Eszter és Mesterházy Gyula, a rendező Hegedűs D. Géza lesz. A gála bevételéből a rászoruló színészeket és az Ódry Árpád Művészotthont támogatja a MASZK.

További érdekességeket talál, ha Facebook oldalunkra kattint.

(fotó: jegy.hu, forrás: szinhaz.hu)