Jump to content

BÁBU Fesztivál a Bábszínházban

2015. 03. 17. 13:14

Hét előadást, közte öt Vitéz László-történetet ismerhet meg a közönség a Budapest Bábszínházban keddtől péntekig tartó VI. BÁBU Fesztiválon, amelynek középpontjában a vásári bábjáték áll.

A rendezvény első alkalommal kap tematikus fókuszt, amelyben a talán legismertebb magyar hős, a piros sapkájáról és furfangos észjárásáról felismerhető Vitéz László áll. Öt Vitéz László-történetet és öt Vitéz László-játékost ismerhet meg a közönség.

Látható lesz a Kemény Henrik-díjjal frissen kitüntetett Pályi János, valamint Gyurkó Henrik, akinek elsőként engedélyezte Kemény Henrik, hogy Vitéz László-darabot játszhasson. A művész utolsó alkalommal adja elő a produkciót.

A legfiatalabb nemzedéket Takács Dániel és Fabók Mariann képviseli, de a fesztiválon debütál Vitéz László-játékosként a Budapest Bábszínház művésze, Tatai Zsolt is.

A fesztiválon látható lesz a kaposvári BábSzínTér, a budapesti CsirIbi Bábszínpad, a szombathelyi Mesebolt Bábszínház, a zsámbéki Fabók Mancsi Bábszínháza és a budapesti Bábrándozók Társulat előadása.

Rajtuk kívül a fesztivál közönsége láthatja Écsi Gyöngyit is, aki Az élet és a halál vize című palóc népmesét adja elő: a gömöri Árgyélus Színház produkciójában ötvöződik a bábjátékos, népdalénekes, mesemondó szerep.

A fesztivál legtöbb produkciója a Játszó-tér elnevezésű helyszínen lesz látható. A színházteremben a kecskeméti Ciróka Bábszínház Vidovszky György rendezte produkcióját, a Hamupipőkét tekinthetik meg az érdeklődők.

További érdekességeket talál, ha Facebook oldalunkra kattint.

(fotó: richpoi.com, forrás: MTI)