Jump to content

A Kék rókát játsszák Szegeden

2015. 03. 15. 11:04

Játékrendi okok miatt változik a Szegedi Nemzeti Színház erre az évadra meghirdetett műsora, Az üvegcipő helyett Kék rókát mutatják be.

A Szegedi Nemzeti Színház bérlettulajdonosoknak tavaly kiadott bemutatótervében tavaszi premierként eredetileg Molnár Ferenc Az üvegcipő című vígjátéka szerepelt Bagó Bertalan rendezésében. A teátrum – élve a műsorváltoztatás jogával – arról tájékoztatta bérleteseit, hogy az április 10-i premieren és azt követően mégsem a Molnár-darabot láthatják majd, hanem Herczeg Ferenc színjátékát, a Kék rókát.

Gyüdi Sándor, a teátrum főigazgatója azzal magyarázta a változtatást, hogy a színészek kevesen vannak és Az üvegcipő nagyon sokszereplős darab. „A két előadást felcseréljük, az 1924-es Molnár Ferenc-darab premierjének tervezett időpontjában Herczeg Ferenc 1917-es művét mutatjuk be. Egy neves és népszerű művészt nyertünk meg Az üvegcipő női főszerepre: Kubik Anna fogja Adélt alakítani.”

A szegedi Kék róka produkcióban Cecile-t Szabó Gabi, Lencsit Gidró Katalin, Pált Kárász Zénó, Sándort Borovics Tamás, Trill bárót Rédei Roland alakítja majd.

További érdekességekért kérjük, keresse fel Facebook oldalunkat!

(fotó: pannonrtv.hu, forrás: szinhaz.hu)