Jump to content

Jégre viszik Az álarcosbált Szegeden

2015. 02. 24. 11:26

Ezer négyzetméteres jégpályán lesz látható Verdi Az álarcosbál című operája Béres Attila rendezésében a Szegedi Szabadtéri Játékokon. A színpad és a jelmezek „kristályban fognak úszni”.

A július 3-án és 4-én színre kerülő produkcióban Ricardót László Boldizsár alakítja, Amelia szerepében Rálik Szilvia látható, Renatót Szegedi Csaba, Oscart Szemere Zita játssza. Ulrica szerepében Wiedemann Bernadett, Samuelként Pataki Bence lép színpadra. Tom szerepében Dani Dávidot, Silviano alakjában Szélpál Szilvesztert, Főbíróként Rozsos Istvánt láthatja a közönség.

A darab karmestere az Egyesült Államokból érkező Barnaby Palmer lesz, a jelmezeket Tihanyi Ildikó és Náray Tamás tervezi. A produkció utolsó felvonásában hatalmas jégtánc-revü lesz a bál helyett, amelyen egy – egyelőre titkos – világsztár közreműködésére is számítanak.

Tíz év elteltével kerül újra Verdi-mű a szegedi szabadtéri színpadra, a darabot az eredeti szövegkönyvvel és szerepekkel éppen a Szegedi Szabadtéri Játékokon mutatták be először Magyarországon 1998-ban.

A szabadtéri játékok programkínálatában szerepel még az Abigél, a Mamma mia! és A nyomorultak című musical, valamint Shakespeare-től a Tévedések vígjátéka.

További érdekességekért kérjük, keresse fel Facebook oldalunkat!

(fotó: pannonrtv.hu, forrás: MTI)