Jump to content

Három bemutató a Nemzeti Színházban

2015. 02. 16. 10:46

Február második felében a Körhinta című nagyszabású produkciót, Csiky Gergely Ingyenélők és Ibsen Brand című darabját is láthatja a közönség a Nemzetiben.

A 2014/2015-ös évad grandiózus nagyszínpadi előadását, a Körhinta című produkciót a Magyar Nemzeti Táncegyüttes részvételével és Cserhalmi György szereplésével február 20-án mutatja be a Nemzeti Színház. A legendás film nyomán készülő produkciót Vidnyánszky Attila állítja színpadra.

Az előadás szövegkönyvét Sarkadi Imre novellája, valamint Fábri Zoltán és Nádasy László forgatókönyve alapján Vincze Zsuzsa írta, a produkciót Zsuráfszky Zoltán társrendezésében és koreográfiájával mutatják be.

A Körhinta főszerepeiben a Nemzeti Színházban második alkalommal játszó Cserhalmi György mellett Szűcs Nelli, Farkas Dénes, Kiss Andrea és ifj. Vidnyánszky Attila látható. Az előadásban a Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) 40 táncosa valamint egy hattagú élőzenekar is szerepel.

A Nemzeti Színház február 21-én, szombaton a Gobbi Hilda Színpadon mutatja be Csiky Gergely Ingyenélők című vígjátékát, Lendvai Zoltán rendezésében. Az 1870-es években Pest-Budán játszódó vígjáték a Nemzeti Színházban debütált 1880-ban.

Február 22-én, vasárnap a Kaszás Attila Teremben Henrik Ibsen Brand című darabjának premierjét láthatja a közönség, a művet Zsótér Sándor állítja színpadra. Zsótér nem az ismert és sokat játszott Ibsen-darabok közül választott, hogy azt új értelmezésben vigye színre, hanem az életmű egyik fontos és nagyszerű drámáját, a Brandot (1866), amelyet magyar színpadokon eddig még nem játszottak.

További érdekességekért kérjük, keresse fel Facebook oldalunkat!

(fotó: zaev.hu, forrás: szinhaz.hu)