Jump to content

Woody Allen operát rendez Los Angelesben

2015. 01. 29. 17:40

A filmrendező Puccini Gianni Schicchi című operáját állítja színpadra a Los Angeles-i Operaház szeptemberben kezdődő jubileumi évadában. Az előadásban fellép Plácido Domingo is.

A Domingo vezette Los Angeles-i Operaház 2015/2016-os évada szeptember 12-én kezdődik a Gianni Schicchivel. A 30. évfordulóját ünneplő intézmény kedden ismertette új szezonjának előadásait: a hat nagyszínpadi produkció között látható Jake Heggie Moby Dick című műve Jay Hunter Morrisszal, Bellini Normája Angela Meade szereplésével, Mozart Varázsfuvolája, Puccini Pillangókisasszonya Ana Maria Martinezzel és a Bohémélet Nino Machaidzével.

A világhírű tenor, Plácido Domingo az utóbbi években tért át a bariton szerepekre. A 74 esztendős énekes február 7-től 144. szerepében, Verdi Macbethjeként látható a Berlini Staatsoper színpadán. Március 20-tól Verdi Ernani című zeneművében alakítja Don Carlót a New York-i Metropolitan Operában.

A The Los Angeles Times értesülése szerint Allen rendezése idén nyáron Madridban is bemutatkozik Domingóval. Az Oscar-díjas filmrendező a negyvenes-ötvenes évek fekete-fehér olasz filmvígjátékainak hangulatában állítja színpadra a Puccini operát a világhírű énekessel a címszerepben.

További érdekességekért kérjük, keresse fel Facebook oldalunkat!

(fotó: pagesix.com, forrás: szinhaz.hu)