Jump to content

Kökényessy Ági: „Nyomot kell hagynunk az emberekben”

2015. 01. 13. 11:35

Kisgyerek kora óta a színház közelében mozog, az Új Színházban remekül érzi magát, a rendezés pedig egy „nagy kaland” az életében. Kökényessy Ágit az Origó kérdezte.

„Gyakorlatilag hároméves koromtól színházközelben nőttem fel. Néztem a próbákat, az előadásokat, súgtam a színészeknek, ha nem tudták a szöveget. Már akkor elhatároztam, nekem ez lesz az utam és így is lett. Amikor én voltam gyerek, még más volt a színészek respektje, élete. Sokkal többet dolgoztak, sokkal fontosabb emberek voltak. Manapság már nem becsülik annyira ezt a munkát, de úgy gondolom, hogy ez idővel vissza fog térni. Számomra a színészet arról szól, hogy nyomot hagyjunk az emberekben, erre törekszem.” – mondta el Kökényessy Ági.

A színésznő azt is elárulta, elsősorban az idején múlik, hogy elvállal-e egy szerepet vagy sem. Mostanában az Új Színházban játszik, ahol sokkal több drámai szerepet kap és ez sokkal közelebb is áll hozzá. Arra kérdésre, milyen most a hangulat az Új Színházban, a színésznő így felelt: „Remek! Ezt annak idején nagyon felkapták, pedig inkább a színházon kívül voltak problémák, nem magával a színházzal. Mi nagyon jól érezzük magunkat, mindenki boldog és jókat játszunk.”

Kökényessy Ági már több darabot is rendezett. 2013-ban az Országjáró Mátyás királyt vitte színre az Új Színházban, tavaly pedig egy Bubamara című előadást rendezett a Turay Ida Színházban, a legújabb pedig A toll című darab, szintén az Új Színházban. „A rendezés egy nagy kihívás, egy nagy kaland az életemben.” – fűzte hozzá a színésznő.

A művésznő jelenleg a Hadart Társulatnál Dan Goggin: Apácák című zenés-táncos musicaljét rendezi, amelynek február 19-én lesz a bemutatója a Fővárosi Művelődési Házban. „Öt apáca táncol, énekel, gyakorlatilag egy show-t hoznak létre, de hogy milyen okból, azt nem árulnám el, meg kell nézni. Annyit elmondok, hogy pénzt akarnak szerezni, ezért egy jótékonysági műsorra kitalálnak mindenféle produkciót. Az apácákat Voith Ági, Csarnóy Zsuzsa, Vándor Éva, Zakariás Éva, Mérai Kata és Laurinyecz Réka alakítja.” – számolt be Kökényessy Ági.

(fotó: origo.hu, forrás: szinhaz.hu)