Jump to content

A budapesti színházak szilveszteri műsorai

2014. 12. 31. 15:19

Vígjátékokkal, zenés előadásokkal, különleges szilveszteri programokkal várják a közönséget szerdán, az év utolsó napján a budapesti színházak. A Vígszínházban A revizor, a Madách Színházban a Mary Poppins, a Budapesti Operettszínházban a Csókos asszony, a Centrál Színházban pedig a Függöny fel! című előadás szerepel a műsoron.

A Vígszínházban A revizor című vígjátékot, a Pesti Színházban pedig a Sógornők című komédiát tűzik műsorra, Michel Tremblay kortárs kanadai drámaíró művét Parti Nagy Lajos átiratában játsszák.

A Madách Színházban varázslatokkal teli előadást láthat a közönség szilveszterkor: a Mary Poppins című musicalt adják elő. A Centrál Színházban a Függöny fel! című komédia látható, Michael Frayn színházban játszódó darabja. A Játékszín Ken Ludwig bohózatával, a december közepén Szirtes Tamás rendezésében bemutatott Primadonnák című produkcióval várja a nézőket.

A Katona József Színházban az év utolsó napján A nyaralást játsszák. A Radnóti Színházban az Anatol és a nők című Arthur Schnitzler-darab látható, az előadás előtt pedig Ráhangoló címmel közönségtalálkozót tartanak Bálint András rendezővel. Az Örkény Színház műsorán délután és este Feydeau A hülyéje című darabja, Mácsai Pál rendezése szerepel.

A Belvárosi Színházban az Amadeus című előadást láthatja a közönség, az Átrium Film-Színházban pedig 23 óra 45 perckor kezdődik az Alföldi Róbert rendezte Az Őrült Nők Ketrece című musical különleges szilveszteri előadása.

A Thália Színház nagyszínpadán délután és este A férfiagy – avagy nincs itt valami ellentmondás? című produkciót játssza Csányi Sándor. Az Arizona Stúdióban a Mr. és Mrs. című darab, az Új Stúdióban délután Bernard Slade Jövőre, veled, ugyanitt című vígjátéka, este pedig a darab folytatása, a Jövőre, veled, ugyanitt II. látható.

A Karinthy Színházban a Nyitott ablak, míg a Rózsavölgyi Szalonban Bernard Slade Válótársak című darabja várja szilveszterkor a tartalmas kikapcsolódásra vágyókat. A Vámpírok bálja című musicalt láthatja a közönség a Magyar Színházban, az Újszínházban A toll című, nemrég bemutatott kortárs darab, a RaM Colosseumban pedig az ExperiDance szilveszteri gálaműsora várja a közönséget.

Szilveszterkor a Magyar Állami Operaházban a hagyományokhoz híven A denevér látható. A Csókos asszony című operett látható az év utolsó napján a Budapesti Operettszínházban.

A szilveszteri különleges programok mellett egyes színházakban vacsorával, a legtöbb előadáson pedig pezsgővel, üdítővel, aprósüteménnyel várják azokat, akik színházban töltik a szilveszter estét. A legtöbb színházban délutáni előadással is várják a nézőket.

(fotó: sikerado.hu, forrás: MTI)