Jump to content

Budapest Borfesztivál a legjobb borokkal (X)

2022. 09. 02. 14:08

A SPAR Magyarország immár tizenötödik esztendeje a Budapest Borfesztivál főtámogatója, 2022. szeptember 8-11. között a Budai Vár területén, a saját standján most is felvonultatja a legjobb Válogatás-borait. Gyere el te is és kóstold meg a neves hazai és külföldi borászok nedűit! A SPAR standján minden harmadik pohár után a negyedik ráadásul ajándék.

A SPAR Magyarországgal egyidős Borfesztivál

Magyarország a maga 22 borvidékével változatos palettát kínál a borkedvelőknek, a már hagyományos Budapest Borfesztivál pedig ezt a gazdag választékot mutatja be évről-évre. A nagyszabású rendezvény 1991-ben, épp a SPAR Magyarország indulásának évében nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt, és azóta a szüreti időszak legnagyobb, tízezreket vonzó kulturális színfoltja lett. A hazai üzletlánc évtizedek óta eltökélten segíti a hazai borkultúra fejlődését, polcain kínálva a legjobb magyar termelők tételeit. A vállalat 2007-től pedig a Budapest Borfesztivál főtámogatójaként is népszerűsíti a magyar agrárium egyik legfontosabb produktumát, a magyar bort.

Ajándék kóstoló, belépőjegy féláron

A SPAR standján saját Válogatás borválasztékából kínál ízelítőt, mely termékek többsége csak a SPAR és INTERSPAR áruházakban kapható. Ráadásul itt minden harmadik elfogyasztott pohár bor után a negyedik ajándék. A vállalat különleges akciót is hirdetett: aki 2022. augusztus 25. és szeptember 7. között a SPAR, City SPAR vagy INTERSPAR áruházakban 15 ezer forint felett vásárol, a kasszánál egy kupont kap, amellyel a Budapest Borfesztiválra féláron vásárolhatja meg belépőjegyét.

Jótékony tételek

A változatos gasztronómiai és kulturális élményeket nyújtó Budapest Borfesztivál fontos társadalmi ügyet is szolgál. A Budavári Palotában megrendezett esemény hagyományos zárórendezvényén neves borászatok értékes tételeiből jótékonysági borárverést rendeznek, az így befolyt összegből idén a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szimfónia programját támogatják, mely a gyerekekben rejlő zenei képességeket segít felszínre hozni. A kiemelkedően ügyes tehetségekből összeállt egy zenekar, amely szerepelt már Salzburgban, játszott az A38 hajón, a budai Vár Csikós udvarán, az Óbudai Danubia Zenekarral közösen pedig három alkalommal is fellépett a Zeneakadémián. A Szimfónia program fejlődésében a következő lépést az jelenti, ha a távoli településeken élő gyermekeket bérelt járművek helyett saját mikrobusszal utaztathatják a fellépésekre, és az azokat megelőző próbákra: a Szeretetszolgálat célkitűzése idén egy ilyen jármű beszerzése.

Mi lesz még?

A Borfesztivál két színpada több mint harminc produkciót kínál a szórakozni vágyóknak, a poptól a jazz-en át az autentikus népzenéig számos stílus képviselteti magát. A korábbinál több, kényelmes ülőhely régi látogatói igényt elégít ki, a konkrét napra váltható belépőjegyek bevezetésével pedig az időszakonkénti esetleges zsúfoltság is megszűnik.

További információk:

www.aborfesztival.hu

(Forrás: Szerkesztőség)