Jump to content

Kézműves és egyedi főzetek várják a Belvárosi Sörfesztivál látogatóit (X)

2022. 08. 27. 00:00

Szereted a sört? Most hat napon át egy helyen, a budapesti Szabadság téren kóstolhatod meg az ország legjobb kézműves tételeit és a nemzetközi különlegességeket a 6. Belvárosi Sörfesztiválon, amelynek főtámogatója a SPAR Magyarország.

A Belvárosi Sörfesztivál remek alkalom arra, hogy felhívja az igényes sörfogyasztók figyelmét a kézműves termékekre, a kiváló hazai kisüzemi sörfőzdék különleges tételeire. A SPAR hosszú évek óta elkötelezett amellett, hogy a hazai kisvállalkozások minőségi kézműves termékeit közelebb hozza a fogyasztókhoz, s elérhetővé tegye a sörfőzdék egyedi ízű, különleges termékeit az áruházlánc polcain, minőség alternatíváját nyújtva a mennyiségi fogyasztás helyett.

Egyre népszerűbbek a kézműves tételek

Az áruházlánc 2022-tól főtámogatóként segíti Magyarország egyik legnagyobb sörfesztiválját, amelyet idén augusztus 30. és szeptember 4. között a budapesti Szabadság téren rendeznek. A SPAR Sörös standjánál mindenki talál az ízlésének megfelelő sört, legyen az nagyüzemi, vagy egyedi szériás, kisüzemi termék: az áruházlánc boltjaiban kapható legjobb magyar sörök mutatkoznak itt be.

A kisüzemi sörfőzdéknek és a nemzetközi trendeknek köszönhetően egyre kedveltebbek a felsőerjesztésű kézműves sörök, az illatos IPA-k, az éjfekete stoutok, vagy a főleg búzasörből készült gyümölcsös tételek. E stílusok térnyerésében jelentős a SPAR hálózat szerepvállalása. Öt évvel ezelőtt a kisüzemi sörök még csupán 6,5 százalékát adták az állandó és az időszakos kínálatuknak, mára ez az arány ennek hatszorosára növekedett. A magyarországi bolti sörértékesítés 12,4 százalékát a SPAR adja.

Közösségi élmény

Az eddigi évekhez hasonlóan a fesztivál idén is több mint 250-féle sörrel, a legjobb hazai főzdék kézműves különlegességeivel, nemzetközi tételekkel, sörpremierekkel, és minőségi street-food kínálattal várja a vendégeket. A SPAR-ban a sör nem pusztán egy árucsoport, ugyanis a vállalat arra törekszik, hogy a vásárlói számára mindig tartogasson izgalmas, felfedezésre váró élményt.

A fesztivál közösségi élményt is teremt, ahol kellemes környezetben, jó hangulatban, hatalmas kínálatból válogathatják ki az ízlésük leginkább megfelelő csapolt vagy palackozott tételeket a látogatók.  

A hivatalos sör: Festival Hippie

Az eseményen bemutatkozik a 6. Belvárosi Sörfesztivál hivatalos söre is. A szűretlen, szalmasárga, a búzamalátától könnyed testű felsőerjesztésű sörkülönlegességet, a FESTIVAL Hippie-t, több ezer online-szavazat alapján sörfőző mesterek készítették el. Az amerikai El Dorado és az ausztrál Ella komló ízeit egy valódi kísérleti finomság, a HBC586 komló teszi teljessé, a hármas trió pedig trópusi gyümölcsös, mangós-ananászos illatkavalkáddal pörgeti tökélyre ezt az igazi fesztiválsört.

A Belvárosi Sörfesztivál nyitva tartása:

Augusztus 30. (kedd): 11:30 - 00:00

Augusztus 31. (szerda): 11:30 - 00:00

Szeptember 1. (csütörtök): 11:30 - 02:00

Szeptember 2. (péntek): 11:30 - 02:00

Szeptember 3. (szombat): 11:30 - 02:00

Szeptember 5. (vasárnap): 11:30 - 00:00

A rendezvényre a belépés ingyenes, de a sörfogyasztáshoz egyedi, üveg fesztiválpoharat kell vásárolni.

A programokról, egyéb tudnivalókról bővebben a fesztivál honlapja nyújt tájékoztatást: https://www.sorfesztival.hu/

(Forrás: Szerkesztőség)