Jump to content

Ha nyár, akkor rosé, ha rosé, akkor Rosalia!

2022. 06. 02. 07:00

Nyaralás, pihenés, lazítás, kerti partik, fesztiválok – mi lehetne jobb a szezonkezdeti „bemelegítésre”, mint a sorrendben immár 11. Rosalia Fesztivál – Rosé és Pezsgő Liget, amelynek június 10-12. között a fővárosi Városliget – Vajdahunyad vár mögötti rét ad helyet. (X)

A fantasztikus borkínálat mellett idén különösen fontos szerep jut a pezsgőknek, habzó és gyöngyöző boroknak, a frissítő kortyokat pedig ízes ételekkel, jó falatokkal tehetjük teljessé. A rendezvény szakmai partnere idén is a SPAR Magyarország: a vállalat a legjobb borászatok tételi közül kínálja standján a SPAR Válogatás borcsaládot, s csak itt kóstolhatod meg a Rosalia Rosét, a fesztivál nyílt pályázatán kiválasztott nyertesét, amelyet a móri Paulus Molnár Borház készített, Merlot és Pinot noir házasításával.

Elringat a zene

A jó bor jó zene mellett élvezhető igazán, s erről olyan fellépők gondoskodnak mások mellett, mint a Random Trip, a Góbé, Mörk, a Rutkai Bori Banda vagy épp az Erik Sumo Band. A hagyományokhoz híven ételkülönlegességekben sem lesz hiány, akár édesre, akár sósra vágysz. A bizsergető borokhoz a tucatnyi gasztro-standon ott találod például az XXL Cateringet, a Vitéz Kürtőst, a Duck You Food Truck by Glédát, a Che Che Burgert vagy épp a Nemo Fish&Chips&Seafood Truck-ot.

Jótékony falatok

Ha a Magyar Máltai Manufaktúra food-truckjánál veszed meg a gyulaji és tiszabői kisüzemekben készült természetes ízvilágú mini szendvicsieket, süteményeket, krémeket és lekvárokat, azzal nemcsak magadnak okozol örömet, de egyben olyan embereket is támogatsz, akik hátrányos kistelepüléseken élnek és nehéz körülmények között próbálnak dolgozni, boldogulni. Úgyhogy ne habozz, látogasd meg ezt a különleges helyszínt is!

Házi kedvencedet is elhozhatod

A kutyabarát rendezvényen a szervezők a négylábúakra is gondoltak, a gazdák és kedvenceik számára egy műfűvel borított kutyaitató helyet alakítanak ki, ahol friss víz és kutyaitató tálak állnak majd rendelkezésre, hogy kis barátainak is felfrissülhessenek a nyári melegben.

Gyere féláron!

A SPAR Magyarország különleges akciót hirdet a rendezvényhez kötődően: azok, akik 2022. május 26. és június 8. között a SPAR, City SPAR vagy INTERSPAR áruházakban 15 000 forint felett vásárolnak, a kasszánál egy 50% kedvezményre jogosító kupont kapnak, amelyet a Rosalia Fesztivál helyszínén válthatnak be. Így számukra a pohárjegy féláron lesz elérhető, a fesztiválra szervezett akció keretében pedig minden 3. elfogyasztott pohár bor után a 4. ingyenes lesz.

Lazulj el, add át magad a nyárnak, élvezd a városligeti fák susogását és hűs árnyékukban kóstolgasd kedvenceidet vagy épp a felfedezésedre váró pezsgőket, rozékat!

További részletek és jegyek: rosalia.hu

(Forrás: Szerkesztőség)