Jump to content

30 éves lett a Budapest Borfesztivál, íme a programok!

2021. 09. 15. 09:32

A Budapest Borfesztivál az évek során megkerülhetetlen eseménye lett a hazai borkultúrának. Egészen pici, pár száz főnek szóló rendezvényből nőtte ki magát, mára pedig nemcsak a legjobb borok ünnepének számít, hanem egy több napos programsorozatnak is. A Budavári Palotába látogatók az ország fontos pincészetei mellett koncertekkel, izgalmas gasztronómiai kitelepülésekkel és egy klasszikus jótékonysági borárveréssel is találkozhatnak. (X)

Bor és minden más

Már egy teljes generáció felnőtt, de a SPAR Magyarország támogatásával működő Budapest Borfesztivál még mindig stabil pont a budapesti rendezvények sorában. Csakúgy, mint a kezdetekben, a fő hangsúlyt idén is a hazai pincészetek és gasztronómiai vállalkozások kapják: több mint 70 pincészet borai mellett kézműves desszertekben, tradicionális vagy éppen street food ételekben is bővelkedik az esemény, de korántsem csak erről szól a „borfesztiválos” életérzés.

A Csík zenekar és a Jónás Vera Experiment mellett több izgalmas zenei produkció is megtalálható lesz, sőt, a Borfesztivál-harmadik napján ünnepi programmal készülnek a szervezők a Magyar Jazz Napja alkalmából. Mindemellett a megújuló Budavári Palota új helyszínei is bekapcsolódnak, ezáltal kap egy új díszletet is a Borfesztivál.

A fesztivál bora, jótékonykodás, Somló

Már-már klasszikus programpontnak számít a Borfesztivál borának a kiválasztása, valamint a jótékonysági borárverés – ezek idén sem maradnak el. A hazai borászokkal karöltve már 21 éve gyűjt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat adományokat, idén például egy új mentőautóra, de szót kell még ejteni a fesztivál vendégrégiójáról, Somlóról is. Amilyen kicsi a térség, annyira emlékezetes borok készülnek a vulkanikus hegyoldalakon – erről is meg lehet majd győződni a fesztiválon.

Jegyek

A Budapest Borfesztiválra a belépőjegyek 4990 forintért kaphatók a helyszínen, illetve elővételben a rendezvény – aborfesztival.hu – oldalán. A napi karszalag tartalmaz egy kristály kóstolópoharat, egy pohártartó szütyőt és egy kóstolót a 2021-es VinAgora érmes pontszámot elért boraiból.

Azok a vásárlók, akik 2021. szeptember 9. és 22. között a SPAR, City SPAR vagy INTERSPAR áruházakban 10 ezer forint felett vásárolnak, a kasszánál egy 50% kedvezményre jogosító kupont kapnak, amelyet a Borfesztivál pénztáraiban válthatnak be napijegyre.

Találkozzunk tehát szeptember 23. és 26. között a Budavári Palotában, akár napi jeggyel vagy 4 napos bérlettel, búcsúztassuk együtt a nyarat – természetesen a hatályos járványügyi szabályok szerint.

Program- és jegyinformáció az aborfesztival.hu oldalon!

(Forrás: Szerkesztőség)