Jump to content

Búcsúztatják az éjszakai életet

2020. 07. 03. 12:58

A július 29-i eseményre mindenkit várnak, a zenészektől a bulizókon át a wc-s nénikig.

Nyilvánosan gyászolják a budapesti éjszakai életet egy különös demonstráció során július 29-én. Így tiltakoznak, mivel nagyon szigorú csendrendeletet hoztak a VII. kerületben.

A Király utca - Erzsébet körút - Rákóczi út - Károly körút által határolt területen belüli (ideértve az Erzsébet körút mindkét oldalán lévő épülettömböket) üzletek (vagyis a kocsmák, bárok, szórakozóhelyek) csak akkor lehetnek nyitva, ha arra külön engedélyt kérnek az önkormányzattól. A boltok csak úgy lehetnek éjfél után is nyitva, ha este 22 és reggel 6 óra között nem árusítanak alkoholt.

"Nehéz szívvel közöljük, hogy Budapest éjszakai élete a COVID-19 alatt halálos sebet kapott, majd a fejetlen kerületi rendeletek és a közterületi állapotoktól kapott utolsó döféstől életét is vesztette".

"Rövid, de nagyon boldog élete volt, minden nap csodálatos pillanatok sokaságát élte át vele együtt nagyon sok ember. Már egész fiatal kora óta milliókat tett boldoggá, munkát, inspirációt, szabad tereket nyújtott. Titkokat és csodákat őrzött, világhírű művész volt maga is, akiről számtalan könyv íródott. Több milliárd esemény házigazdája volt, és minden este végignézte milyen a csupasz szerelem és szenvedély."

Azt írják, hogy a július 29-én 16 óra 20 percre meghirdetett eseményre várnak "minden vendéglátóst, szakácsot, zenészt, dj-t, producert, kollektívát, klubtulajdonost, wc-s nénit, kidobót, színészt, művészt, írót és költőt, goást, technóst, dubsteppest, rockert és rappert, minden éjszakai buszsofőrt, ápolót, futárt, promótert, hangtechnikust, kreatívot, öreget és fiatalt.

Azt is, hogy együtt ünnepelhesse mindenki egy letűnt kor alkonyát.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu / fotó: pixabay.com)