Jump to content

Microsoft HoloLens2

2020. 02. 27. 21:50

A Hololens 2-vel végre meg is érinthetjük a kiterjesztett valóságot.

Ha valaki nem tudná, hogy mi az a Hololens, annak megpróbáljuk egy mondatban összefoglalni: egy olyan kiterjesztettvalóság-szemüveg, ami a valódi világra vetíti rá a virtuális dolgokat. Nos tehát, a Microsoft a barcelonai Mobil Világkiállításon ennek a szemüvegnek az új verzióját mutatta be, ami nagyjából minden szempontból felülmúlja a négy éve bemutatott első Hololens-t.

Kezdjük a legfontosabbal: a Hololens 2 látószöge több mint a kétszeresére nőtt az előző verzióhoz képest, vagyis már nem csak egy nagyobb ablakban látjuk a virtuális dolgokat, hanem nagyjából a szemünk sarkától a szemünk sarkáig.

A szemüvegbe emellett került egy íriszszkenner is, amivel sokkal egyszerűbben jelentkezhetünk be a Hololens-be, de ami ennél is fontosabb, hogy a szemüveg már a szem- és kézmozgásunkat is képes követni, így a kezelése sokkal egyszerűbbé válik. A weboldalakon például egyszerűen lefelé vagy felfelé pillantva scrollozhatunk, a virtuális objektumokkal pedig a kézmozgás érzékelésének köszönhetően kapcsolatba is léphetünk, vagyis

(Forrás: szevaszfaszi.hu / fotó: pixabay.com)