Jump to content

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

2019. 08. 30. 06:30

Ha szívesen kóstolsz minőségi borokat, odavagy a finom falatokért és a hangulatos zenékért, emellett egy kis kikapcsolódásra vágysz, ott a helyed a szeptember 5-8. között megrendezésre kerülő 28. Budapest Borfesztiválon! A helyszín is igen különleges: a Budai Vár teraszai adnak otthont a többnapos rendezvénynek, így a varázslatos panoráma is garantált. (X)

Borkóstolók a javából

Különleges és izgalmas szakmai programok is várnak az érdeklődőkre, mint például a „VinAgora Taste of Hungary – Kóstold körbe Magyarországot!”, amelynek elsődleges célja, hogy felhívja a figyelmet a hazai borok sokszínűségére, a helyi szőlőfajták és hazai borstílusok sajátosságaira. De a „Pár Borpár” játékos kóstolóján is részt vehetünk, és miközben a finom nedűket kortyoljuk, sok szakmai érdekességet megtudhatunk a borászoktól.

Fókuszban az Egri borvidék

A többnapos rendezvény főszereplői természetesen a borkülönlegességek lesznek, a minőségi nedű kedvelői pedig bőven válogathatnak a mintegy 200 hazai és külföldi kiállító több ezer bora közül. Az idei esztendő középpontjában az Egri borvidék áll, így természetesen megkóstolhatjuk a régió legfinomabb borait, megismerkedhetünk, többek között a Bikavért övező legendákkal, illetve az egri gasztronómiával és kultúrával is.

Kultúra és zene a köbön

A remek kikapcsolódást, és hangulatot csak fokozhatják a különféle színes kulturális és zenei programok: nagyszerű előadók – mint például Dés László, Szakcsi Lakatos Béla, Oláh Kálmán, Balázs Elemér, Fekete-Kovács Kornél, vagy az Aurevoir zenekar – illetve más művészek szórakoztatják majd több helyszínen is a bor szerelmeseit. Természetesen lesz hagyományos Szüreti Felvonulás is, amelyet népzenei és néptánc gála követ.

Káprázatos panoráma

Akár nappal, akár az esti órákban látogatunk ki Európa egyik legszebb borfesztiváljára, biztosak lehetünk abban, hogy fantasztikus panoráma fogad majd bennünket. A csodás látvány pedig csak egy a sok közül, ami felejthetetlenné teheti a 28. Budapest Borfesztiválon szerzett élményekeinket.

Gasztronómiai kalandok

Ha borfesztivál, akkor nem maradhatnak el a gasztronómiai élmények sem: aki kilátogat a rendezvényre, sokszínű ízvilággal ismerkedhet meg, legyen a modern streetfood, a hagyományos fesztiválkonyha vagy éppen a gourmet szerelmese. Érdemes lesz például ellátogatni a Hunyadi Udvaron felállított SPAR Grillteraszra, ahol az érdeklődőket újdonságok, többek között grillsajtál, magyaros karaj-tál, sültkolbász és házias bio-szörpök várják.

Különleges akciók és játékok a SPAR-nál

A rendezvény fő támogatója idén is a SPAR, amely különleges akciókkal és játékokkal készül a nagyszabású eseményre. Ha például augusztus 22. és szeptember 4. között a SPAR, City SPAR vagy INTERSPAR áruházakban 10 000 forint felett vásárolunk, a kasszánál egy 50% kedvezményre jogosító kupont kapunk, amelyet a Borfesztivál pénztáraiban válthatunk be egy napijegyre. De Bormustra néven online játékot is indított a SPAR, amely során a szerencsések egy-, illetve kétéjszakás, borkóstolóval egybekötött pincelátogatásokat nyerhetnek.

A részletes program: www.aborfesztival.hu

(Forrás: Szerkesztőség)