Jump to content

Chuck-old a dobozt!

2018. 11. 15. 16:14

Miről is van szó? Talán a Chuck névből azonnal Chuck Norrisra asszociál mindenki, és ez így van jól, hiszen körülötte fog forogni a világ, vagy legalábbis Magyarország a Baptista Szeretetszolgálatnak köszönhetően. Következzenek a részletek!

November derekán járva már nemcsak az ünnepi dekorációs alapanyagokkal teltek meg az üzletek, hanem a karácsonyi köntösbe öltöztetett édességekkel is. A karácsony közeledtét jelezve érik a szívekben annak vágya, hogy átadják magukat a készülődés varázsának.

Ahogy közeleg a szeretet ünnepe, egyre többet gondolunk arra, hogy mivel tudnánk szeretteinket meglepni. Ez az időszak annyira eltölti az emberi szíveket jó érzéssel, szeretettel, hogy sokkal adakozóbbak vagyunk, mint az év bármelyik másik időszakában. Nemcsak a családtagjaink részére szeretnénk meglepetést okozni, hanem a rászorulóknak is. Sok nagy szegénységben élő család van. Karácsonykor magánszemélyek, hírességek, egyházak, karitatív szervezetek, cégek, alapítványok kezdenek gyűjtésbe, adományozásba, hogy használati tárgyakkal, élelemmel vagy pénzösszeggel segítsék az ünnepi időszakot.

Karácsonykor mindenkiben buzog a szeretet, az adománygyűjtéseknek köszönhetően a nélkülözők számára is meghittebbé válhat a karácsony.

Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány 1996-os alapítása óta azért dolgozik, hogy Jézus Krisztushoz hűen végezze segítő munkáját, amelybe beletartozik a missziós tevékenység idehaza és határon túl egyaránt, a szociális közfeladatok ellátása, annak hagyományának ápolása, természetesen a keresztény értékek ápolása mellett.
2004 óta működik egy akció, amely minden nehéz sorsú gyermek karácsonyát igyekszik szebbé tenni. Már ismerősen csenghet a Cipősdoboz akció, ugyanis évről-évre nagyobb tömeget mozgat meg a nemes cél érdekében. Akinek van egy felesleges cipősdoboza, már csak olyan aprósággal kell azt megtöltenie, ami egy rászoruló gyermeknek boldogságot okozhatna.
Az idei Cipősdoboz gála november 24-én kerül megrendezésre a Papp László Sportarénában. A megmozdulás még egy igazi szuperhőst, legendát is hazánkba vonz.
 
 
A jótékony akció igazi akcióhőst kíván, így Budapestre látogat a legenda, a hős, a mémgyárak örökös alanya, a filmsztár, a harcművész, a karate-világbajnok, az, akiről még életében hidat akartak elnevezni hazánkban, aki nem más, mint Chuck Norris. A világsztár feleségével érkezik Magyarországra. Életében először jár nálunk, és a Baptista Szeretetszolgálatnak köszönhetően biztonságban és jó kezekben tudhatjuk a jótékonysági programot, ugyanis Chuck Norris maga is baptista családban nevelkedett. Kevesen gondolnák, de a harcművészetekben jeleskedő színészt gyermekkorában sokszor érte támadás származása miatt (cseroki vér is csörgedez benne), ám sosem adta fel. A harcművészetek mellett a filmiparban is jeleskedett és megismerte a világ. Chuck Norris maga is missziós szerepet tölt be hazájában. Alapítványa segít a szegény sorsú gyerekeknek.

A november 24-i Cipősdoboz karácsonyi jótékonysági gálát a szeretet vezérli és Chuck Norris mindent legyőző akarata, tekintete, tehetsége, segítsége engedi útjára.

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)