Jump to content

Az egészség diadala és az önzetlenség gesztusa

2018. 09. 27. 15:15

A 33. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál számtalan lehetőséget kínál edzettségünk próbájára. A futás mellett hasznos tanácsokat kaphatunk az egészséges életmódhoz is. Jó szívünkről pedig úgyis bizonyságot adhatunk, ha jó ügyeket támogatunk, és segítjük a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kezdeményezéseit. (X)

Hazánk legnagyobb szabadidős rendezvényén, mint korábban, úgy ebben az esztendőben is a SPAR és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közösen mesekönyveket gyűjt a rászoruló gyermekek számára. A szervezők a főtámogató standja melletti Máltai-sátorhoz várják a már nem használt, jó állapotú mesekönyveket. A vállalat az idei futófesztiválon is együttműködik stratégiai partnerével, a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal: közösen támogatják az „Ide hozzuk a játszóteret!” programot. A szervezet mobil játszóterei az ország több mint 300 kistelepülésére viszik el a játék örömét, hogy a legszegényebb családok gyermekei is megismerhessék azt. A SPAR a saját standjának teljes bevételét ebben az évben is a játszótérprogram támogatására ajánlja fel.

Futás minden mennyiségben

Az önzetlen gesztusok mellett a SPAR Budapest Maraton® Fesztivál az egészség ünnepe is. A rendezvény 33. alkalommal is többféle lehetőséget kínál, hogy október 6-7-én az erőnlétünket próbára tegyük. Szombaton a rövidebb futótávoké, valamint a tempósabb sétáé a főszerep. Ekkor tartják a SPAR 4x2 km-es váltó, a Nestlé Családi Futás, a Landliebe futás, a Riska Minimaraton és az Erste Maratonka futamait, illetve a Győri Édes Gyaloglás Kicsiknek és Nagyoknak 2,5 km-es családi sétáját. Ezen a napon kerül sor a Fodisz Esélyegyenlőségi Futamára is. Vasárnap a klasszikus maratoni táv teljesítésére vállalkozók futnak Budapest világörökségi helyszínein. A versenyzők itt is választhatják a páros formát, a Tolle UHT Maratonstafétán pedig négyfős váltócsapatok oszthatják el egymás közt a 42 kilométert. Ezen a napon a Real Nature 30 km-es távján is el lehet indulni. A budai Pázmány Péter sétányon, az idei rajt-cél-szakaszon a SPAR nemcsak a futókat, hanem a lelkes szurkolókat is szeretettel várja standjain.

Ördög Nórival is kocoghatunk

Különleges újdonság az idén, hogy Ördög Nórival, a SPAR háziasszonyával közösen is vállalkozhatunk egy jó kis kocogásra. A Fuss Nórival! kezdeményezés keretében az üzletlánc népszerű háziasszonyának felkészítő edzésprogramját online követhetjük, majd élesben is csatlakozhatunk hozzá, amikor október 6-án, szombaton 15.45 órakor a 10 kilométeres táv rajtjához áll.

Szakértők segítenek az egészséges életvitelben

A Pázmány sétány idei rajt-cél-szakaszán, a SPAR Életmód standnál, a rendezvényre látogatók az egészségtudatos életvitellel kapcsolatos saját márkás finomságokat kóstolhatnak meg – a Regnum húsüzem készítményeit és az enjoy. üzem szendvicseit –, nyereményjátékokban vehetnek részt, illetve a SPAR szakértőitől válaszokat kaphatnak a minőségi táplálkozással és a sportolással kapcsolatos kérdéseikre.

 

(Forrás: Szerkesztőség)