Jump to content

Minőségi borokkal és ételekkel vár a borfesztivál

2018. 09. 05. 14:52

A 27. Budapest Borfesztiválon a látogatók a páratlan dunai látképet élvezve kóstolhatják meg a Budai Várban több mint 150 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. A szeptember 6-9. közötti rendezvény díszvendége a Balaton-régió. (X)

A jó borokra, finom ételekre, érdekes szakmai programokra és hangulatos zenékre vágyókat szeptember 6-9. között invitálják a Budai Vár teraszaira a program szervezői. A vendégek a 27. Budapest Borfesztiválon a csodálatos panorámát élvezve kóstolhatják meg több mint 150 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év főszereplője a Balaton, a látogatók jobban megismerhetik a régió borait, gasztronómiai és turisztikai kínálatát.

A szakmai programok között a népszerű Pár Borpár játékos kóstolója és a VinAgora borbemutatója mellett újdonságként bemutatkozik a Vinometer online borkóstoló-alkalmazás tematikus borút-kínálata is. A SPAR stand melletti pódiumszínpadon ismert magyar borászok tartanak előadásokat, mint Juhász Ádám, Mészáros Péter, Urbán Péter, Áts Károly, Bock József és Kovács Zoltán.

A borfesztivál minőségi gasztronómiai ajánlattal várja a vendégeket. A SPAR Grillmobilja például a Regnum húsokból készült grillételeket népszerűsíti a fesztiválon. A Hunyadi udvaron parkoló food truck kínálatában többek között Regnum grill dog, grill kolbász és tépett malacburger szerepel, amelyekhez málna-, bodza és csipkebogyó-szörpöt lehet inni. A jó hangulatról olyan együttesek gondoskodnak, mint a Kiscsillag, Marco Marcovic és barátai, a Stúdió 11 és a Zagyva Banda.

A rendezvény kapcsán idén is megjelenik a SPAR Borkatalógus. Ebben szeptember 5-től kezdődően három héten keresztül több mint 200-féle bort kínál kedvezményes áron az üzletlánc, közöttük VinAgora díjnyertes tételeket és SPAR Válogatás borokat.

A borfesztiválon 2018-ban is tanúságot tehetünk önzetlenségünkről a Jótékonysági Borárverésen vagy az Autistic Art Alapítvány támogatásával. A SPAR idén is licitál a jótékony célú borvásáron, melynek kedvezményezettje a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a bevételt pedig a legsúlyosabb fogyatékkal élők egyik otthonának felújítására fordítják. Az Autustic Art Alapítvány 200 autizmussal élő fiatalról gondoskodik, mindennapjaikat például rajzterápiával segíti. Az egyedi, színes és vidám alkotások több borászat limitált számú palackjait öltöztetik különleges köntösbe, melyek megvételével a fiatalok életét tehetjük könnyebbé.

A 27. Budapest Borfesztiválra kedvezménnyel is eljuthatunk. Akik 2018. augusztus 23. és szeptember 5. között a SPAR, City SPAR vagy INTERSPAR áruházakban 10.000 forint felett vásárolnak, a kasszánál egy 50%-os kedvezményre jogosító kupont kapnak, melyet a borfesztivál pénztáraiban válthatnak be napijegyre, így a fesztivál belépőjegyét fél áron szerezhetik be.

www.aborfesztival.hu

(Forrás: Szerkesztőség)