Jump to content

Szavazz a Jószolgálat-díj 2018-as önkénteseire!

2018. 05. 03. 12:54

A Jószolgálat-díj 2017/18-as évadában a társadalom dönthet arról, hogy ki legyen az az önkéntes személy, illetve civil közösség, aki áldozatos és példaértékű cselekedeteivel elnyeri az elismerést. A díjat 2016-ban alapította a Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány, hogy a szociális területeken dolgozó hivatásos és önkéntes szervezeteket, egyéneket és közösségeket a figyelem fókuszába helyezze, és olyan hiteles példákat állítson társadalmunk elé, amelyek mindannyiunkat jó szolgálatokra inspirálhatnak. Az új évadban öt kategóriában várták a jelöléseket. A szakmai zsűri által díjazott, hivatásszerűen végzett szociális munka kategóriái és az életműdíj mellett, idén a közönség szavazhatja meg azt, hogy kik legyenek az önkéntes kategóriák díjazottjai.

Fábián Sára fiatal kora ellenére jelentős munkát végez a kórházban fekvő gyermekek iskolai felzárkóztatásáért. Az általa létrehozott Amigos a Gyerekekért Alapítvány 2015 óta heti rendszerességgel 5 budapesti kórházban van jelen. Sára elhivatottságának alapja személyes élettörténete, súlyos betegség miatt gyermekkorában egy évet kellett kórházban töltenie. Áldozatos munkájának köszönhetően a gyerekek ugyanabban az osztályban folytathatják tanulmányaikat, ahova a kórházba kerülés előtt jártak.

Nádudvari Péter 2012 óta, adománygyűjtés céljából több különböző sporteseményen állt rajthoz, hogy azzal a fogyatékosággal élők segítése.  Futott már 226 km-t a gyöngyösi Autista központért, de a 42 km-es maratoni távot is teljesítette a daganatos és krónikus betegséggel kezelt gyerekeknek szervezett Bátor Táborért. Mindemellett Péter a gyógykezelés alatt álló gyerekek részére további kreatív módokon gyűjt adományokat.

A fiatal kerékpárosokból verbuválódott közösség, a Budapest Bike Maffia 2011-ben jött létre és azóta is megállíthatatlanul munkálkodik a rászorulókért. A csapat az általuk összegyűjtött adományokat saját maga szállítja ki a hátrányos helyzetűeknek. Számos ismert és kedvelt programot szerveznek. Többek között a közösségi médiát használva szólítják meg a társadalom tagjait és hozzák közel őket az általuk pártfogolt 5 ezer fős nélkülöző csoporthoz.

A 2014 óta működő Heti Betevő Egyesület minden vasárnap minőségi ebédet készít a nélkülözők számára. Hetente 500 adag ételt osztanak ki a fővárosban, de mára jelen vannak több vidéki városban is. Az egyesület célja, hogy minél szélesebb társadalmi réteggel megismertesse az adományozás és az önkéntes munka fontosságát és örömét.

Ide kattintva szavazhatsz a jelöltekre!

 

(Forrás: szerkesztőség)