Jump to content

Andrej Korobejnyikov estjével kezdődik a Zongora-sorozat a Zeneakadémián

2017. 12. 01. 17:25

Andrej Korobejnyikov estjével kezdődik a 15 éves MVM Koncertek - A Zongora elnevezésű sorozat új évada a Liszt Ferenc Zeneakadémián vasárnap.

A számos nemzetközi díjat nyert fiatal művész budapesti koncertjén Schubert és Rahmanyinov leglírikusabb alkotásai mellett Liszt Ferenc monumentális és korszakalkotó művét, a h-moll szonátát is hallhatja a közönség. A sorozat januárban Ucsida Micuko, Fazil Say és Balázs János hangversenyeivel folytatja az ünneplést a Zeneakadémián és a Müpában - tájékoztatták a szervezők hétfőn az MTI-t.

Andrej Korobejnyikov a Moszkva melletti Dolgoprudnijban született. Ötéves korában ismerkedett meg a zongorával. Alig nyolcévesen adta első szólóestjét az Azerbajdzsáni Zeneakadémián. 2006-ban, 19 évesen diplomázott a Moszkvai Csajkovszkij Konzervatóriumban. Ezután a londoni Royal College of Musicban képezte tovább magát, ahol végzősként neki ítélték az intézmény elnöke, Károly herceg által alapított különdíjat.

Andrej Korobejnyikov a világ négy kontinensének 45 országában adott már nagy sikerű szóló- és kamarakoncerteket, számos világhírű karmester és muzsikus társaságában. Az élete nagy részét kitöltő koncertezés mellett egyébként 17 éves kora óta diplomás jogász is, a Moszkvai Jogi Egyetemen végzett 2003-ban.

(Forrás: MTI)