Jump to content

Country Flower Workshop – Virágok a kertedből

2015. 11. 18. 12:00

Nyakunkon az advent, szeretnénk szép dolgokat a lakásba: jelezzék, hogy ünnep van, de azért ne essünk túlzásokba. Nem kell ajándék – meg kinek is adnánk? Magunknak? A legegyszerűbb eszköz, amihez ilyenkor nyúlhatunk, a virág. Ha pedig már meguntuk a szimpla „egy váza plusz egy szál valami” koncepcióját, alkossunk valami különlegeset! November 28-án segítséget is kapunk hozzá.

Jövő szombaton csupán annyi a dolgunk, hogy ellátogassunk az Erzsébetligeti Színházba, ahol a Dekor & Mentha és a Rózsakunyhó blogok szerkesztői közösen tartanak workshopot Country Flower – Virágcsokrok a kertedből címmel. A két blogger korábbi együttműködéséből is csodálatos kerti virágos kompozíciók születtek, és most úgy döntöttek, velünk is megosztják titkukat: azt a tudást, amire minden virágrajongónak és kertészetkedvelőnek szüksége lesz, hogy szebbé tegye az ünnepeket.

A rendhagyó adventi díszek készítésére mindenképpen jelentkezz előre, a szervezők is ezt kérik, mivel korlátozott a férőhely. Ne felejtsd otthon a kedvenc metszőollódat, erre biztatnak a bloggerek – és persze az is fontos, hogy legyen nálunk papír meg toll: nehogy elfelejtsük a tanultakat, mielőtt hazaérnénk!

Ha a szombati technikákat már elsajátítottad, a Dekor & Mentha oldalán bármikor találsz újabbakat, amiket ki lehet próbálni. Az ötlettár kifogyhatatlannak tűnik, legyen szó ünnepi koszorúkról (húsvéttól karácsonyig) vagy lakásdekorációkról; de nem csak csokrok készülnek a kertben talált alapanyagokból. A gasztrorovatot követve olyan ínycsiklandozó ötleteket valósíthatsz meg, mint a prosciuttóba csavart rukkola, és az ehető virágokkal is megismerkedhetsz.

Egyszóval: ha virágtúltengés van a kertedben, vagy csak szeretnél valami szépet alkotni, szombaton látogass el az erzsébetligeti workshopra.

gL

(Forrás: dekoresmentha.blogspot.hu; kulturmozaik.hu/Fotó: facebook.com)