Jump to content

Pilinszky ősszel

2015. 11. 12. 21:39

Pilinszky János november 27-ei születésnapja kapcsán a Belváros szívében található Országos Idegennyelvű Könyvtár (OIK) két estet is szervez novemberben a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával.

November 18-án 17 órától Takács Zsuzsa Kossuth-díjas költő és Hafner Zoltán irodalomtörténész, Pilinszky-kutató, az MTA Modern Magyar Irodalmi Osztályának munkatársa beszélgetését hallgathatják meg az érdeklődők. Takács Zsuzsa költőnő személyesen is ismerte a költőt, így a rendezvény során nemcsak az életműről lesz szó, hanem személyes visszaemlékezéseken keresztül még közelebbről ismerhetik meg Pilinszkyt, akik eljönnek az estre.

Pilinszky_meghivoNovember 26-án 18 órára verszenei előadással várják a látogatókat: Pilinszky–KOSBOR–Turek - verszenei kalandozás Pilinszky János költészetében.

A különleges, egyedi hangszereken (gadulka, kavola és lantgitár) és Tamás Benedek hangján megszólaló középkorias-keleties hangzásvilágú megzenésített versek és a Turek Miklós által előadott Pilinszky-költemények kölcsönösen, egymást erősítve hatnak a közönségre.

A Versszínház 2004 óta működik, több díjat is kaptak, külföldön is rendszeresen fellépnek. Ars poeticájuk a magyar költészet megismertetése mindenkivel.