Jump to content

Korea a szemed előtt

2015. 11. 09. 09:00

A budapesti Koreai Kulturális Központ három éve alakult, elsődlegesen azzal a céllal, hogy a magyarokkal megismertesse, és körükben népszerűsítse a koreai kultúrát. Foglalkoznak nyelvoktatással, harcművészettel, még főzőtanfolyammal is. Az évről évre megrendezett Koreai Filmfesztivált idén ők vették a kezükbe – Budapesten kívül Szeged, Debrecen és Pécs vásznain is terítékre kerül majd a dél-koreai filmipar legjava.

Ezen a héten keddtől szombatig (november 10-14.) hat helyszínen fognak futni a vetítések: a három vidéki város mellett a budapesti Uránia Filmszínház és a Sugár mozi is csatlakozott a kezdeményezéshez – a hatodik pedig természetesen maga a Koreai Kulturális Központ. A választott mozitól függően a jegyárak is eltérők – a leginkább pénztárcabarát megoldás a KKK ingyenes, csupán regisztrációhoz kötött vetítéseinek megtekintése.

A fesztiválon szereplő húsz film között mindenki találhat kedvére való műfajt: lesz akciófilm – így is megismerkedhetünk a koreai harcművészettel –, lesz dráma, vígjáték – biztos vagyok benne, hogy izgalmas, mennyire áll közel a humoruk a miénkhez –, de lesz egészen hollywoodi jellegű címmel rendelkező romantikus vígjáték, sőt, több animációs film is. A filmeket eredeti nyelven, magyar felirattal nézhetjük meg.

Tizedikén a fesztivál hivatalos megnyitójára az Urániában kerül sor, ahol egyrészt levetítik a Kalózok című kosztümös kalandfilmet, másrészt pedig egy rövid koncertet és táncbemutatót csodálhat meg a közönség – a megnyitó ingyenes, de a részvétel feltétele itt is az előzetes regisztráció.

gL

(Forrás: koreaifilm.hu; kulturmozaik.hu/Fotó: asianwiki.com)