Jump to content

Irigy Hónaljmirigy szuperkoncert

2015. 11. 02. 14:00

„Megfagyunk ma éjjel, de a sós víz majd konzervál!” A Titanicon szenvedő, gyanúsan férfias nő énekli ezt a sort, majd a dal végén afelől is megnyugtat, hogy semmi gond, mert jó néhány Oscar-díjat is bezsebelhetnek a szereplők ezzel a filmmel. Idén lesz huszonöt éve, hogy az Irigy Hónaljmirigy ezreket szórakoztat minden klipjével és fellépésével.

1990-ben néhány fiatalember összeállt egy szilveszteri bulira, úgy döntöttek, zenekart alapítanak. Volt köztük, aki korábban zenélt már más formációkban, de olyan is, aki élete első hangszerét ekkor szerezte be – és tanulta meg használni, röpke egy hónap alatt. Ebből is érezhetjük, hogy bár az ötletek zenei megvalósulásai színvonalasak, a lényeget sokkal inkább a paródiák szövegei jelentik. A csapat időszaktól és nemzetiségtől függetlenül válogat a legjobban befutott slágerek között, és megragadják a dalok mondanivalójának velejét, hogy aztán viccet csináljanak belőle.

A hatalmas sikert, szerintem, a műsorok két alapvető összetevőjének köszönhetik. Egyrészt, természetesen, a poénoknak, másrészt pedig a ténynek, hogy akármilyen dallal rukkolnak elő, az eredetijét a közönség nagyobbik része szinte biztosan ismeri, így, ha nem is szöveggel, de dúdolva mindenképpen be tudnak kapcsolódni a vadonatúj szerzeményekbe is.

Az Irigy Hónaljmirigy december tizennyolcadikán ünnepli fennállásának 25. évfordulóját a Papp László Sportarénában. A koncerten – vagy inkább műsorban, mert ki tudja, mi mindent láthatunk majd – felcsendülnek majd az elmúlt évek legnagyobb slágerei mellett az együttes új dalai is.

gL

(Forrás: mirigy.hu; kulturmozaik.hu/Fotó: mixonline.hu; mon.hu)