Jump to content

Add el – vedd meg!

2015. 10. 30. 16:00

A Petőfi Csarnok bezár, és ezzel vége a PeCsa bolhapiacnak is – aki valaha járt itt árulni vagy vásárolni, biztosan egyetért velem abban, hogy a jó vételek mellett a vásári hangulat az, ami leginkább hiányozni fog. De nem kell aggódni, idén ősszel sem maradunk bolhapiac nélkül. Időszakos sportszervásárral, gardróbcserével, kézműves cikkek piacával és még sok hasonlóval találkozhat, aki szemfülesen jár Budapest utcáin.

Kezdjük azzal, aminek a leghamarabb vége lesz: a Trochatlonra bárki elviheti megunt sportszereit – a magyarországi Decathlonok parkolói most megtelnek használt biciklikkel, térdvédőkkel, snowboardcipőkkel és tüllszoknyákkal. Ugyan a legtöbb áruháznál csak holnapig tart a program, aki lemaradt volna, azt a budaörsi Decathlon egészen november hetedikéig várja. Érdemes résen lenni, mert az utolsó nap lemennek az árak!

Ha a görkoriknál jobban érdekelnek a dizájnerékszerek, a te helyed a GOUBA, a Gozsdu Udvarban minden vasárnap megrendezett élménypiac, ahol iparművészek és kézművesek is megférnek az antikváriusok mellett. A Gozsdu Udvarba érdemes kicsit korábban érkezni: már szombatonként is tele van árusokkal és vásárlókkal, hiszen ekkor tartják a Gozsdu Antik Marketet. Az Erzsébet téri Kultúrzsibi bezárása után a piac két irányba indult el: az antik vonalat a Gozsdu Udvar vette át, augusztus óta minden szombaton itt kutathatunk a régiségek közt. Különösen jó helyszín ez azért, mert, ha kifáradnánk a keresgélésben, néhány méteren belül biztosan van egy-két kávézó, ahol kipihenhetjük magunkat.

A Kultúrzsibi másik örököse a Dürer Kert, ahol e hét végén, november elsején fognak felállni az első standok, és innentől az év minden vasárnapján megtelik majd a bolhapiacozókkal. A tervek szerint ez lesz az igazi Kultúrzsibi-hangulat továbbvivője, és a hely közelsége miatt valószínűleg a PeCsa bolhapiac volt közönségét is idevonzza majd a nyüzsgés.

A Gardrób Közösségi Vásár sem maradhat ki a felsorolásból: a Central Passage és a Gödör Klub folyosóin és utcáin szombatonként óriási ruha-, cipő- és ékszerhalmok gyűlnek – gyakorlatilag turkáló, csakhogy itt elég ránézni az eladóra, és meg tudod állapítani, stílusban és méretben vajon neked valók-e az asztalain lapuló ruhák.

gL

(Forrás: kulturmozaik.hu/Fotó: divany.hu)