Jump to content

Rugalmas Reggeli

2015. 10. 27. 09:00

A reggeli a nap legfontosabb étkezése. Reggeli idején még a legtöbb fogyókúra is megengedőbb. Reggelizz úgy, mint a királyok. Sok mindent mondanak a reggeliről, és minden jó tanács arra irányul, hogy felkelés után sokat és jól együnk. Miért ne reggelizzünk hát egész nap?

Valószínűleg hasonló gondolatoktól vezérelve hirdette meg a Művelődési Szint (MüSzi) a következő akcióját: október 29-ével kezdődően egészen január elsejéig minden csütörtökön és pénteken különleges reggeli-tízórai ajánlattal várják a betévedőket – egész nap! Többek között kaphatunk majd virslit, vagy körözöttes és snidlinges szendvicset (ezt, mondjuk, nem ajánlom annak, aki reggeli után menne dolgozni. Pláne akkor, ha emberekkel is találkozik munka közben.) Az édesszájúak számára szinte világutazó ajánlattal készülnek: lekváros fánk, croissant, amerikai palacsinta juharsziruppal, de nem maradhat el a klasszikus gyümölcsös-joghurtos zabpehely sem.

A nap bármely időszakában érkezz is, ha egy kakaóval a kezedben belesüppedsz valamelyik hatalmas fotelbe, könnyen visszarévülhetsz az ébredés utáni homályos pillanatokba. Ha pedig inkább az a típus vagy, aki az ágyból kikelve azonnal ellenőrzia hivatalos üzeneteit, miközben prezentációt gyárt a délutáni értekezletre, akkor is jó helyen jársz: egy csendes sarokba elvonulva nyugodtan internetezhetsz, miközben befalod a bundáskenyered.

Nincs több olyan kifogás, hogy „sietek a munkába”, vagy „én reggel nem tudok enni” – a Rugalmas Reggeli mindenre megoldás. Aki pedig az étrendje szerint édességeket csak felkeléskor ehetne, annak is ajánlom ezt a módszert: ha az este hatos étkezésed reggelinek hívod, dőlhet a csoki!

gL

(Forrás: kulturmozaik.hu/Fotó: joy.hu)