Jump to content

Hol leszel ma ötkor? – Teaház a Vörös Oroszlánhoz

2015. 10. 16. 16:30

Nagy bajt jelenthet, ha randizni mész valakivel, neked kell kitalálnod a helyszínt, de még nem ismered a másikat eléggé. Vajon ő enni vagy inni szeretne inkább? Romantikus vagy semleges helyre menne? Melyik részéből jön a városnak? És villamosos, vagy inkább metrós? (Igen, ez egy nagyon fontos kérdés: ha egy villamosost metróval küldesz randevúra, már addigra rossz kedve lesz, hogy megérkezik.)

Az első kérdésre még egészen könnyű megfelelő helyet találni, de ahogy haladunk előre, mindre nehezebb és nehezebb. Keressünk valami olyat, ami az utolsó kritériumnak is eleget tesz: villamossal és metróval is megközelíthető. Ahol a négyeshatos és a kisföldalatti összeér, az Oktogonnál találunk egy jónak tűnőt: Teaház a Vörös Oroszlánhoz. Na de egy teaház a legtöbbször úgy van berendezve, hogy nagyon bensőséges viszonyt teremtsen – mi van, ha ő nem szeretne egyből ilyen hangulatot körénk? A Vörös Oroszlánban az emeletre érve egy egyszerű, asztalos-székes helyiség fogad, ha pedig beljebb kerülünk, ott várnak ránk azok a lefüggönyözött termek, ahol a cipőt levéve párnákra ülve fogyaszthatunk. Vissza is értünk az első kérdéshez: a fogyasztás. Nagy szerencsénk van ezzel a teaházzal, mert amellett, hogy hatalmas teaválasztékot kínálnak, rengeteg fajta sütit, tortát, kekszet, croissant-t, szendvicset kérhetünk; és ha kimaradt volna az ebéd, egy jó rántott csirkét, vagy egy gyros-t is bedobhatunk.

Még három apróság van, ami tökéletesítheti a randevút: az étlap végén található tealeírásokat elolvasva bármikor úgy tűnhetsz, mintha valódi teaszakértő volnál, az ablakok közti termékenységszobor pedig a partner számára is előrevetítheti az esttel kapcsolatos reményeidet. A harmadik akkor segít, ha lányt vittél magaddal: teljesen el lesz ájulva attól, hogy itt megvalósították az ideális mellékhelyiség-elosztást: egy férfi- és két női mosdó van.

Persze menjünk az első randin inkább olyan helyre, amit mi szeretünk. De most már a Vörös Oroszlán is ilyen.

gL

(Forrás: kulturmozaik.hu/Fotó: budapest.varosom.hu)