Jump to content

Számháború, kicsit másként

2015. 09. 21. 12:32

Elkezdődött a tanév, és ez azt is jelenti, hogy a városban beindulnak a játékok, amiket utoljára kisiskolás korunkban játszottunk. Első példaként jöhet a számháború – egy kicsit felturbózva.

A Budapest UP csapata által szervezett Capture The Flag játék a megszokott sémára épül: két csapat, zászlók, és fejvesztve rohangálás, csakhogy mindez a főváros kellős közepén. A pirosak és a sárgák (a színeket karszalagok jelzik, mindenki maga dönti el, melyik csapat játékosa kíván lenni) egymás elrejtett zászlóját próbálják meg felkutatni, és az ellenfél csapat védelmét áttörve megszerezni azt, majd a saját területükre hurcolni. A játék vérre megy: ha egy ellenkező színű megfog, ki kell sétálnod az egyik zónahatárig, és csak így folytathatod a küzdelmet.

A harcban a különleges képességek is számítanak: ha gördeszkázol, biciklizel, rollerezel, stoppolsz, egészen biztosan hamarabb fogsz célt érni. Ráadásul, amíg az utcákon futkosol, nem csak új, hazafelé vezető utakat fedezhetsz fel, de a csapat belső kötelékeinek erősítéséért ismeretlenekkel léphetsz szövetségre – és ismerheted meg őket. (Akkor se aggódj, ha az ellenfél csapatában látsz szimpatikus embereket: egy kiadós verekedés a zászlóért, és máris beszélgetni kezdtetek!) A járókelők pedig tágra nyílt szemekkel fogják bámulni, hogy néhány fiatal miért tűz ki sárga zászlót a budai várban, vagy azt, hogy miért másznak fel piros karszalagos emberek a Deák téri fákra.

A következő városrobbantó zászlóharc szombaton délután négykor lesz; a helyszín kijelölése még várat magára, részletes játékszabályokat itt találsz: https://www.facebook.com/events/1482151362112279

(Forrás:kulturmozaik.hu;Fotó:quiznight.com, twitter)